Atomspektroszkópia - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Atomspektroszkópia

A Unicam Magyarország Kft. által forgalmazott atomspektroszkópiai berendezések felölelik a szervetlen nyomelemanalízis csaknem minden eszközét, amelyek magukban foglalják a Thermo Scientific atomabszorpciós (AAS), induktív csatolású plazmaemissziós (ICP-OES) és tömegspektrometriás készülékeit (ICP-MS). Ez utóbbiak rendelkezhetnek akár egyszeres, vagy akár hármas kvadrupol MS detektorral.

Thermo Scientific atomabszorpciós spektrométerek (AAS):

A Thermo Scientific atomabszorpciós spektrométerei egyszerű, automatizált és megbízható elemanalízist tesznek lehetővé, alacsony üzemeltetési költségek mellett. Az AAS lángos üzemmódja ideális nagy koncentrációjú minták mérésére, míg a grafitkemencével szub-ppb kimutatási határok érhetők el. A két atomizáló rendszer (láng és grafitkemence) Stockdale optikai elrendezése lehetővé teszi a különböző mérési módok közötti automatikus váltást (beleértve az automata minta adagolókat is), illetve a fejlett deutérium és Zeeman háttérkorrekciós lehetőségek biztosítják a hibamentes elemzést.

Thermo Scientific induktív csatolású plazmaemissziós spektrométerek (ICP-OES):

A Thermo Scientific induktív csatolású plazmaemissziós spektrométerei (ICP-OES) nagy áteresztőképességű, nagyérzékenységű multielemes analízist biztosítanak rutin és kutatási alkalmazásokhoz egyaránt. A Thermo Scientific szabadalommal végett CID detektora a szokásos CCD detektoroknál jóval nagyobb dinamikai tartományú szimultán analízist tesz lehetővé, nagy spektrális felbontás mellett. Az optimalizált, függőlegesen pozícionált plazmafáklya biztosítja, hogy a műszer rugalmasan elemezze a legváltozatosabb mintákat is.

Thermo Scientific induktív csatolású tömegspektrométerek (ICP-MS és ICP-TQ-MS):

A Thermo Scientific több, mint 40 éves tömegspektrométeriás tapasztalattal és ennek megfelelően a legteljesebb ICP-MS palettával rendelkezik. Innovatív, feladatra dedikált ICP-MS megoldásaik valamennyi laboratórium igényeit kielégítik, a robusztus, nagy mintaáteresztő képességű rutin igényekektől kezdve a legmodernebb kutatási feladatokig. A készülékeket kiemelkedő érzékenység, hatékony interferencia-eltávolítás (mind egy, mind hármas kvadrupol technológiával) és egyedülállóan egyszerű kezelhetőség jellemzi.

P S Analytical atomfluoreszcenciás higany- és hidrid-analizátorok:

A P S Analytical úttörő szerepet játszott a higany (Hg), arzén (As), szelén (Se), antimon (Sb), bizmut (Bi) és tellúr (Te) nagyérzékenységű elemzésére szolgáló műszerek fejlesztésében és a kapcsolódó mérési szabványok kidolgozásában. A PSA készülékek általában atomfluoreszcencia-spektroszkópiát alkalmaznak, amely számos előnnyel jár a többi módszerhez képest (például az atomabszorpciós spektroszkópia) a higany és a hidrideket alkotó elemek meghatározásánál, beleértve a sokkal nagyobb, szub-ppt érzékenységet, nagyfokú szelektivitást és a széles tartományú (107x) linearitást.