TMA 450 - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

TMA 450

A termomechanikus mérőrendszer (TMA) erő hatására az anyagokon végbemenő dimenzionális változást méri úgy, hogy kontrolláljuk az erőt, az atmoszférát, a hőmérsékletet és az időt. A TMA tipikus működése során egy párhuzamos és sík felületekkel rendelkező minta kerül kvarc tartóra, egy hőelem közelében. Egy kvarc próbatestet állandó terhelés mellett a minta felületére helyezzük. A minta méretváltozását a szabályozott melegítés, illetve hűtés hatására a kvarc próbatest érzékeli és ezt rögzítjük.
A Discovery TMA 450 egy olyan megoldás, mely nem csak teljesíti, hanem túl is teljesíti az ipari elvárásokat és alkalmas az anyagok lineáris hőtágulási együtthatójának (CTE) meghatározásán túl többek között a zsugorodási jelenségek, a lágyulási tulajdonságok, az üvegesedési hőmérséklet, illetve hőelhajlás vizsgálatára is.
A továbbfejlesztett Discovery TMA 450 EM képességei pedig biztosítják, hogy a tudósok és mérnökök is a lehető legtöbbet hozzhassák ki adataikból és az eszközberuházásukból.

 • Termék leírása

  • A TA Instruments Discovery TMA 450 termomechanikai analizátorok érintkezés nélküli, súrlódásmentes motorja 0,001 N és 2 N közötti erőket képes alkalmazni, hogy akár a lágy elasztomereket, vagy merev kompozitokat is lehessen mérni. A széles tartományban is elérhető, nagy felbontásnak köszönhető, hogy egy akár 26 mm hosszú minta dimenzióváltozásait meg tudjuk határozni ± 2,5mm-es tartományban, akár 15 nm-es pontossággal.

   A DSC-knél és a TGA-knál már megismert modulációs megoldásokat bevezetve, ennél a termoanalitikai módszernél is elérhetővé vált a modulált technika. A továbbfejlesztett TMA 450 EM készükékben elérhetők a MTMA™, a dinamikus TMA, a kúszás és a stressz relaxáció fejlett tesztelési módjai, ezáltal a felhasználók még értékesebb, még részletesebb információkhoz jutnak az anyagok mechanikai viselkedéséről, mint korábban.

   Az egyedülálló, LN2 mentes mechanikus hűtőegység (MCA 70) -70 ° C -tól biztosítja a hőmérséklet-szabályozást.

   A DSC és TGA analizátoroknál is használt nagyteljesítményű TRIOS szoftver itt is biztosítja a magasfokú használhatóságot és a könnyű kezelhetőséget a műszer vezérléséhez, az adatelemzéshez és jelentéstételhez, csökkentve a betanítási időigényt.

   A készülék az applikáció alapú „One-Touch-Away ™” felhasználói felület révén eddig ezen a területen még nem tapasztalt egyszerű, hatékony használatot biztosít.

   A TA Instruments Discovery család egyediségét az is igazolja, hogy a gyártó 5 év garanciát biztosít a kemencére.

    

   A TMA technikával jellemzően mért paraméterek, fizikai mennyiségek:

   • lineáris hőtágulási együttható (CTE)
   • térfogati hőtágulás
   • duzzadás, zsugorodás
   • térhálósodás
   • fázisátmenetek (pl. üvegesedési átmentei hőmérséklet (Tg))
   • gélesedési idő
   • kristályosodás és megömlés/olvadás
   • lágyulási hőmérséklet
   • viszkoelasztikus viselkedés (rugalmassági modulusz)

    

   A legfontosabb alkalmazási területek:

   vegyipar, műanyagipar

   autóipar

   elektronikai ipar

   anyagtudomány

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.