Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

TGA 55

A TA Instruments Discovery TGA (termogravimetriás analizátor) termékcsaládjában mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást. A TGA 55, TGA 550, TGA 5500 minden piaci igényt kielégítenek az alap, rutinszerű TGA mérésektől a mélyebb anyagtudományi ismereteket igénylő megoldásokig. A TGA 55 a rutin feladatok ellátására szolgál, illetve különálló DSC (differenciális pásztázó kaloriméter) mellé javasoljuk.

 • Termék leírása

  • A TGA-k egyik kiemelten fontos része a jól megtervezett és kivitelezett kemence. A TGA 55/TGA 550 készülékekhez tervezett Pt/Rh kemence alacsony tömeget biztosít, így a tehetetlensége a rendszernek rendkívül kicsi, továbbá megbízhatóságuk hosszú termékciklusidőt tesz lehetővé. Ez a kemence kialakítás max. 100°C/perces felfűtési sebességet tesz lehetővé, hasonlóan gyors hűtési teljesítmény mellett.  A kemencék igény esetén átalakíthatók, hogy a felszabaduló gázok (EGA, Evolved Gas Analysis) csatolt FTIR, vagy MS technikával kerülhessenek meghatározásra (ebben az esetben a felfűtési sebesség nem lehet több, mint 50°C/perc).

   A TGA-k másik fontos része a mérleg. A TA Instruments TGA rendszerek. ún. Tru-Mass™ mérlegeket használnak, amelyek termikusan szigeteltek és egyedi kialakításuknak köszönhetően alacsony drifttel rendelkeznek, illetve egy méréshez nincs szükségük egy korábbi mérésből származó alapvonal korrekcióra. A szabadon felfüggesztett minták esetén kevésbé turbulens a gázáramlás, mint a felülről terhelt mérlegek esetén és hőterelő bordákra sincs szükség, amelyek befolyásolhatnák a hőmérséklet homogén eloszlását. A Tru-Mass™ mérlegek dinamikus tartománya miatt mellékes a tégelyek tömege, így bármely tégelyt is szeretné a felhasználó használni, az 1000 mg-os mintatartomány mindig a rendelkezésére áll.

   A készülék egyszerű, hatékony használatát a „One-Touch-Away ™” felhasználói felület biztosítja, amelynek alkalmazás központúsága segít a használat gyors elsajátításában.

   A kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkező TRIOS szoftver kivételes felhasználói élményt nyújt a műszer vezérléséhez, adatelemzéshez és jelentéskészítéshez. Az olyan funkciók, mint az automatizált kalibrálási rutinok és a valós idejű vizsgálati módszerek szerkesztése páratlan rugalmasságot biztosítanak, míg az egy kattintásra történő elemzés és az egyéni jelentések új szintre emelik a termelékenységet.

   A Discovery család egyediségét az is igazolja, hogy a gyártó 5 év garanciát biztosít a kemencére.

   A TGA 55 által biztosított kiemelkedő funkciók:

   • Pt/Rh tekercselt kemence
   • Auto-Stepwise TGA™
   • Auto-loader
   • Színes, applikáció központú érintőképernyő
   • EGA-technikákhoz csatolható kemence (opcionális)
   • Gázszabályzó rendszer
   • ASTM 1582 (Curie-pont) szerinti kalibrálás

   A legfontosabb alkalmazási területek:

   Műanyagipar

   Élelmiszeripar

   Vegyipar

   Gyógyszeripar

   Anyagtudomány

   Építőipar

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.