Q5000 SA - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Q5000 SA

Az automatizált Q5000 SA szorpciós analizátort az anyagok nagy teljesítményű szorpciós elemzésére tervezték, ellenőrzött hőmérsékleti és páratartalmi körülmények között. A kiemelkedő eredményekért az új fejlesztésű termomérleg felel, amelyet a nagy-érzékenységű hőmérséklet és páratartalom szabályozó rendszer tesz teljessé. A nagy teljesítőképességhez a több férőhelyes mintatálca és a vezérlő szoftver is hozzájárul. A Q5000 SA kompakt, felhasználóbarát kivitele a piac által megkövetelt legfejlett szorpciós technikát biztosítja.

 • Termék leírása

  • A Q5000 SA kompakt, asztalra helyezhető műszer, amely biztosítja adszorpciós elemzések során elvárt teljesítményt és megbízhatóságot: az anyagok tömegváltozásának mérését ellenőrzött hőmérsékleti és definiált relatív páratartalom (Rh) körülmények között. A nagy mintamennyiséggel rendelkező laborok számára fontos a 10 pozíciós automatikus mintaadagoló.

   Az összes TA Instruments szorpciós analizátor alkalmas a következő feladatokra: például időbeli lefutás mérése, izotermák szerinti mérés (állandó hőmérséklet, változó Rh) és izo-páratartalom (Isohume™) kísérletek (állandó páratartalom, változó hőmérséklet), valamint egyéb komplex protokollok ellátására is alkalmasak. A többszörös kísérletek sorozatban futtathatók, további kezelői beavatkozás nélkül.

   Izoterm mérések során a mérendő mintát külsőleg, vagy ideális esetben a készülékben „szárítják” és állandó hőmérsékleten lépésről lépésre változtatva a páratartalmat, rögzítjük a minta tömegváltozását. Minden páratartalom „lépcsőn” addig marad a rendszer amíg tömegváltozást érzékel a rendszer (vagy előre beállított ideig).  A mérési pont rögzítése után a páratartalmat a rendszer megemeli (5, 10%-kal) és újra figyeli a tömegváltozást. Ezeket a lépéseket növekvő, majd csökkenő irányban is megismételjük.

   Az „izohume” kísérletek hőmérsékleti lépések változásainak sorozatát foglalják magukban állandó páratartalom mellett és hasonló eredményeket eredményez, mint az előző módszer. Legtöbbször arra használják, hogy meghatározzák, hogy a minta egy adott páratartalomnak való kitettsége hogyan eredményez fizikokémiai változásokat, például a minta hidratációs állapotának változását. Az ilyen mérési görbe alakja hasznos információkat nyújt e célhoz.

    

   A készülék vezérlését biztosító szoftver képessége túl mutat egy egyszerű vezérlő megoldáson, a TA Instruments elemző szoftvere Sorption Analysis, BET Analysis és GAB programokat is kínál. Az Universal Analysis szoftver biztosítja az egyszerű adatkezelést, fejlett jelentéskészítést, ábrázolást és fájlexportálást.

    

   Az elemzési lehetőségek a következők:

   • Kinetikai elemzés az adszorpció sebesség meghatározására
   • Az adszorpció izoszterikus hője a Clausius-Clapeyron egyenlet segítségével
   • Felületszámítás a vízgőzök BET egyenletével

    

   Tipikus alkalmazások:

   • Hidrát képződés vizsgálata
   • Morfológiai stabilitás jellemzése
   • Amorf szerkezet kiértékelése
   • Csomagolóanyag filmek vizsgálata (abszorpciós-deszorpciós mérés)
   • Kis mennyiségű hatóanyagok viselkedése

    

   Amennyiben a Q5000 SA által biztosított mintamennyiségnél, illetve a légköri nyomásnál nagyobb szükséges, ajánljuk figyelmébe a IsoSORP rendszerünket.

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.