Nicolet iN10 MX FT-IR képalkotó mikroszkóp - Unicam Magyarország Kft.
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Nicolet iN10 MX FT-IR képalkotó mikroszkóp

A Thermo Scientific™ Nicolet™ iN™10 MX infra képalkotó mikroszkóp a megbízható kémiai, fizikai és eloszlási információ gyors és könnyed kinyerését teszi lehetővé a laboratóriumok számára. Innovatív szoftver segíti a felhasználók munkáját, míg az integrált optika új teljesítményszinteket nyújt a mikroszkópiában és kémiai képalkotásban.

 • Termék leírása

  • A Nicolet iN10 MX FT-IR kémiai képalkotó mikroszkóp fő jellemzője a hatékony optikai kivitelezés az optimális teljesítmény érdekében. Az integrált felépítése révén FT-IR spektrométer használata nélkül is lehetséges a mikroszkópikus minták mérése. Az intuitív Thermo Scientific™ OMNIC™ Picta™ felhasználói interfész segítségével a felhasználók előzetes mikroszkópiás vagy spektroszkópiai tapasztalat nélkül is képesek a gyors és hatékony adatgyűjtésre, az összetétel eloszlás és fizikai jelleg felderítésére az összetett mintázatokban, míg a gyorsaság, érzékenység, és a hagyományos infravörös mikroszkóp felbontása biztosított.

    

   A Nicolet iN10 MX képalkotó mikroszkóp előnyei

   A Nicolet iN10 MX egy integrált infravörös mikroszkóp, melyben az összes optikai összetevő harmóniában működik kézzelfogható előnyöket és költségmegtakarítást eredményezve ezzel, mivel nincs szükség különálló FT-IR spektrométerre.

   -A Nicolet iN10 MX akár 50 mikrométeres minták mérését is lehetővé teszi folyékony nitrogén használata nélkül: biztonságosan és a legalacsonyabb üzemelési költségen.

   -Mivel nincs szükség egy teljes rendszerre, beleértve a spektrométert, jelentős laboratóriumi terület és pénzkeret spórolható meg általa.

   -Beépített intelligenciája lecsökkenti a tanulási folyamatokat, automatizálja a készülék validációját és kémiai, fizikai és eloszlási információt nyújt az átláthatatlan folyamatokon keresztül, ezzel időt spórolva a felhasználó számára, aki így a lényeges válaszokra tud koncentrálni.

   -A Nicolet iN10 MX készülék ultragyors térképezési funkcióval rendelkezik. A nagyobb analitikai teljesítmény elérése érdekében egyszerűen “upgrade”-elhető a képalkotásra. A Nicolet iN10 MX a felhasználóval együtt növekszik.

   – A Thermo Scientific™ Nicolet™ iZ™10 FT-IR külső modullal a készülék minimális költségen bővíthető teljes spektrométerré.

    

   Kivételes videófelvételi technológia, számítógép vezérelt automatizálás és kettős monitor teszi lehetővé az összes rendszerbeállítás elvégzését a számítógépről. Még egy joystick is rendelkezésre áll a motorizált tárgyasztal szoftveres irányításához, mellyel helyet és időt spórolhatunk.

    

   Egyéni elvárások alapján konfigurálható a Nicolet iN10 MX

   -Közvetlen mintakapcsolat a mikrohegyű ATR-rel.

   -Folyékony nitrogén hűtésű detektorral érzékenységnövelés.

   -Ultra-gyors térképezéstől az MX képalkotásig

   -Kényelmes megfigyelés a két monitor együttes használatával.

   -Megnövelt láthatóság a motorizált látható polarizátorral.

    

   Az analízis kibővítése mikro-ATR-rel

   A germánium mikrohegyű ATR kiegészítő slide az alábbi mintatípusokkal bővíti a Nicolet iN10 mikroszkóppal mérhető lehetőségeket:

   -Nyombizonyítékok

   -Bevonatok, rostok és részecskék

   -Gyantába ágyazott keresztmetszetek

   -Papír dokumentumok

   -Vájatokban lévő részecskék

    

   A több bevonattal borított germánium ATR kristály legalább 50 %-os átvitelt garantál és robosztus kivitelezése miatt a mintával kontaktban is történhet a mérés. A praktikus “slide” megjelenésének köszönhetően egyszerű a tisztítása. A precíz és robosztus mechanizmusa pontos kristály-pozícionálást tesz lehetővé. A 350 μm átmérőjű mikrohegy tökéletes egyensúlyt teremt a kis érintkezési felület és nagymértékű tartósság között.

    

   Transzmissziós analízis a mikro-kompressziós cellával

   A kompressziós cellával lecsökkenthető a minták vastagsága a transzmissziós mérések esetén, illetve rögzített helyzetben tartja a mintát:

   -Laminált filmek és többrétegű bevonatok

   -Rostok, részecskék és zárványok

   -Porkristályok

    

   A kompressziós cella NaCl és BaF2 ablakokkal használható, vagy speciálisan kialakított lapos gyémánt ablakokkal. A kompressziós gyűrű forgásmentesre lett tervezve.

   -A gyémánt ablakokkal érhető el a legnagyobb összenyomás.

   -A transzmissziós mérésnél nyújtja a legjobb teljesítményt.

   -Maximális tartósság és keménység gyémánt esetén.

   -Lapos felület a gyémánton át történő kényelmes megfigyelésekhez.

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.