Nicolet iN10 FT-IR mikroszkóp - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Nicolet iN10 FT-IR mikroszkóp

A Thermo Scientific™ Nicolet™ iN™10 Infravörös mikroszkóp korszerűsíti az infravörös mikroanalízis munkafolyamatot. Az FT-IR egyszerűségével tervezve akár pár mikrométeres minták is mérhetők vele, mindamellett modern, termelékeny és költséghatékony infravörös mikroanalízist tesz lehetővé.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific Nicolet iN10 egy intuitív, innovatív és integrált infravörös mikroszkóp, mely a spektrométer könnyű telepítését kínálja lenyűgöző teljesítménnyel és kiváló spektrális adatminőséggel. A Nicolet iN10 infravörös mikroszkóp újraértelmezi az egyszerű használatot a piacon lévő többi mikroszkóppal ellentétben.

   -A Thermo Scientific™ Nicolet™ iN™10 analitikusok, technikusok és tudósok számára is lehetővé teszi a kutatások elvégzését az IR mikroszkópiában való jártasság igénye nélkül, habár főleg a szakértők fogják örömüket lelni a teljesítményében, rugalmasságában és a válaszok gyors megszerzésében.

   -Ha szabad szemmel is látható a minta terület, szobahőmérsékleten megvizsgálható. Ekkor nem szükséges folyékony nitrogént alkalmazni.

   -Amennyiben a mikroanalízishez változtatás szükséges, felületanalízis, kémiai térképezés vagy a legmagasabb érzékenységű mérések lehetőségével bővíthető.

   -A Thermo Scientific™ Nicolet iZ™10 FT-IR modul minimális befektetéssel bővíti ki a mintavételi lehetőségeket. A modul bármikor csatlakoztatható a mikroszkóphoz.

    

   Bővíthető analitikai lehetőségek

   Mindegy, milyen típusú vagy márkájú infravörös spektrométer áll rendelkezésünkre, a Nicolet iN10 mikroszkóp könnyedén beilleszthető a laboratóriumba. A Nicolet iN10 teljes mértékben önálló készülék, és nem befolyásolja a másik FT-IR készülék munkaterhelését. Továbbá az is lényegtelen, milyen FT-IR szoftver van éppen használatban, a Thermo Scientific™ OMNIC™ Picta™ szoftver lenyűgöző gyorsasággal vezet a megoldáshoz.

    

   Az ideális készülék az analitikai, anyagtudományi és akadémiai mérésekhez

   Polimerek, gumik, csomagolóanyagok, festékek, bevonatok, keverékek, mikroelektronika, gyógyszerek, cement, kozmetikumok, textilek, rostok, pigmentek, festékek, tinták és ragasztók csak egy pár példa olyan anyagokra, melyek vizsgálhatóak a Nicolet iN10 FT-IR mikroszkóppal.

    

   Az analízis kibővítése mikro-ATR-rel

   A germánium mikrohegyű ATR kiegészítő slide az alábbi mintatípusokkal bővíti a Nicolet iN10 mikroszkóppal mérhető lehetőségeket:

   -Nyombizonyítékok

   -Bevonatok, rostok és szemcsék

   -Gyantába ágyazott keresztmetszetek

   -Papír dokumentumok

   -Vájatokban lévő részecskék

    

   A több bevonattal borított germánium ATR kristály minimálisan 50 %-os átvitelt garantál és robosztus kivitelezése miatt a mintával kontaktban is történhet a mérés. A praktikus „slide” megjelenésének köszönhetően egyszerű a tisztítása. A precíz és robosztus mechanizmusa pontos kristály-pozícionálást tesz lehetővé. A 350 μm átmérőjű mikrohegy tökéletes egyensúlyt teremt a kis érintkezési felület és nagymértékű tartósság között.

    

   Transzmissziós analízis a mikro-kompressziós cellával

   A kompressziós cellával lecsökkenthető a minták vastagsága a transzmissziós mérések esetén, illetve rögzített helyzetben tartja a mintát:

   -Laminált filmek és többrétegű bevonatok

   -Rostok, részecskék és zárványok

   -Porkristályok

    

   A kompressziós cella NaCl és BaF2 ablakokkal használható, vagy speciálisan kialakított lapos gyémánt ablakokkal. A kompressziós gyűrű forgásmentesre lett tervezve.

   -A gyémánt ablakokkal érhető el a legnagyobb összenyomás.

   -A transzmissziós mérésnél nyújtja a legjobb teljesítményt.

   -Maximális tartósság és keménység (gyémánt esetén).

   -Lapos felület a gyémánton át történő kényelmes megfigyelésekhez.

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.