Affinity ITC - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Affinity ITC

Mikrokalorimétereket elsődlegesen a molekuláris interakciók vizsgálatára használják, de enzimkinetikai vizsgálatok és élő sejtek anyagcseréjének vizsgálata sem ritka alkalmazási terület. A TA Instruments háromféle mikrokalorimétert gyárt a DSC (Differential Scanning Calorimeter, differenciális pásztázó kaloriméter), az ITC (Isothermal Titration Calorimeter, izotermikus titrálási kaloriméter) és a IC (Isothermal Calorimeter, izotermikus kaloriméter).
Az ITC klasszikus alkalmazása az egymással kölcsönhatásba lépő komponensek kötődési tulajdonságainak (kötési állandó, sztöchiometriai, termodinamikai paraméterek) meghatározása a reakció során tapasztalható hőváltozásokból. Gyakori alkalmazások az antigén-antitest, makromolekula-ligand és receptor-ligand kölcsönhatások vizsgálatai. Az ITC izoterm körülmények között méri az egyes titrálások során adagolt komponensek, és a mérőcellában lévő komponensek között kialakuló kölcsönhatásokból származó hőváltozást (0,001°C-os pontossággal). Mivel minden fizikai és kémiai változást hőmérsékletváltozás kísér az ITC elég jól használható eszköz az ilyen feladatokra. Optimális feltételek mellett a reakció termodinamikai paraméterei ΔH, ΔG, ΔS, a reakció sztöchiometriaiája (n), és a kötés erőssége is megállapítható, az enzimkinetikai vizsgálatoknál pedig a Km és a vmax kalkulálható.

 • Termék leírása

  • Az TA Instruments Affinity ITC és az ITC Auto a nagy kihívást jelentő élettudományi laboratóriumok számára készült, ahol a magas termelékenység mellett szükségesek a nagy érzékenységű ITC megoldások is. Az Affinity ITC fejlett mérnöki megoldásokat kínál a mérés minden kritikus aspektusához, biztosítva a legjobb minőségű ITC eredményeket.

   Ezen mérnöki megoldások:

   • Optimalizált cellaformák: az anyag, a térfogat, a cellaformák optimalizálása azt a célt szolgálja, hogy a legnagyobb pontosságot lehessen elérni a minták kémiájának széles tartományában.
   • Szilárdtest termoelemek, az aktív fűtés és hűtés végett a minta és a referenciaoldalon egyaránt.
   • Az új, saját fejlesztésű FlexSpin™ technológiának köszönhetően drámaian megnövekedett a keverés hatékonysága, amely az ITC mérések egyik alappillére.
   • Az AccuShot™ technológia biztosítja a megfelelő helyre adagolt pontos titrálószer mennyiséget.
   • Megbízható mintaváltó, mely a HPLC-knél megszokott minőséget garantálja, 96 helyes well-plate fogadására képes, azt temperálja is.
   • Automatizált tisztító rendszer: a felhasználó által programozható 5 csatlakozó porton keresztül vezérelhető oldószerek teszik lehetővé, hogy a teljes mintaút folyamatosan tiszta legyen két titrálás között, kiküszöbölve az esetleges keresztszennyezést.
 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.