Rocket Evaporator bepárló rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Rocket Evaporator bepárló rendszer

A bepárlót a felhasználói igények alapján fejlesztették ki, többek között akár 18 ASE gyűjtőfiola vagy 6 darab nagytérfogatú mintaedény (450 ml) bepárlását végzi el felügyelet nélkül.
A Rocker Evaporator ötször gyorsabb, mint a hagyományos rotációs bepárlók és nem szükséges semmilyen felügyelet az üzemeltetése alatt. Kiküszöböli a hibaforrást jelentő és munkaigényes mintaátviteli, -áttöltési lépéseket a mintaelőkészítés (ASE) és az elemzés között. Automatikus végpont detektálással rendelkezik. A beépített kétfázisú hidegcsapda nagyarányú oldószer visszanyerést eredményez, az oldószerelegy összetételétől függetlenül.

 • Termék leírása

  • A centrifugális erő nyomásgradienst generál a fiolában. A minta forrása fentről lefelé irányban történik. A beépített Dri-Pure technológia kiküszöböli a keresztszennyeződést.

   A gyors elpárologtatást és biztonságos hőmérsékletvezérlést a közvetett mintafűtés biztosítja, ehhez alacsony hőmérsékletű és nyomású gőzt alkalmaznak. A fiolák külső felületét a belülről elpárolgó oldószer lehűti, ezért a hideg külső felületen a gőz le tud csapódni. A kondenzátum lecsorog, összegyűjtik és újraforralják, és a képződött gőzt visszaforgatják a rendszerbe.

   A gőz hőmérsékletét kétféleképpen ellenőrzik: 1) a nyomást a külső térben úgy állítják be, hogy a víz meghatározott hőmérsékleten forrjon, míg 2) a külső tér hőmérsékletét a kívánt értékre vagy az alá állítják be. A gőz nem kerül a mintába. A mintatartó könnyen behelyezhető a rotorba és a forgó mozgás biztonságosan rögzíti.

   A bepárló üzemeltetése egyszerű és biztonságos, a kijelző és néhány gomb segítségével történik.

   A rendszer a mintát a beállított térfogatra koncentrálja vagy akár szárazra párolja be. A mintaátvitel nélküli munkát a többféle mintatartó választási lehetősége biztosítja:

   1. A Rocket Evaporatorba közvetlenül áthelyezhetőek az ASE 60 ml-es gyűjtőfiolái, 18 darab minta egyidejű koncentrálását biztosítja.

   2. A mindkét végén csavaros kupakkal ellátott (Flip-flop) típusú 60 ml-es ASE gyűjtőedényhez közvetlenül kapcsolható a gázkromatográf automata mintaadagolójába helyezhető 2 ml-es fiola. A bepárlás már a gázkromatográfiás fiolába történik, így az mintaátvitel nélkül elemezhető a GC vagy GC-MS rendszerrel.

   3. SampleGenie GC edény szintén közvetlenül a GC fiolába történő bepárlás biztosítja. A gyűjtőedény oly módon izolált, hogy csak az edényben lévő oldószer párolog el és a párlat a fiolában marad.

   4. Hasonló elven működik a SampleGenie tartóedény, ebben az esetben a bepárlás közvetlen a fiolába történik meg. A tartóba 12 mm, 28 mm és 70 mm átmérőjű fiolák helyezhetők.

   5. Nagy térfogatú, 450 ml-es edények is közvetlenül alkalmazhatók.

    

   Oldószer

   Elpárologtatási idő

   Visszanyerés

    

   100 ml

   250 ml

   450 ml

    

   diklórmetán

   10 perc

   20 perc

   35 perc

   80%

   metanol

   20 perc

   45 perc

   90 perc

   98%

   DMF

   30 perc

   60 perc

   120 perc

   99%

   víz

   35 perc

   90 perc

   120 perc

   99%

   víz/acetonitril

   60 perc

   90 perc

   180 perc

   98%

   1. táblázat Rocket Evaporator: elpárologtatási idők és visszanyerési adatok általánosan használt oldószerek esetén

 • Letöltések

Novák Márton

Üzletágvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.