AutoTrace 280 automata SPE rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

AutoTrace 280 automata SPE rendszer

A rendszer automatizálja a hagyományos szilárd fázisú extrakció lépéseit, pontos és időtakarékos munkát biztosít. Az AutoTrace 280 rendszert elsősorban nagytérfogatú minták (akár 4 liter) dúsítására tervezték, így a nyomnyi szerves szennyezők is biztonságosan kimutathatók kevésbé érzékeny kromatográfiás módszerekkel is.

 • Termék leírása

  • A rendszer egyszerre hat mintát extrahál 2-3 óra alatt, ebből mindösszesen 15 perc a kezelő munkája. A rendszer zárt és pozitív nyomást alkalmaz, bizonyított állandó áramlású technológiával. Mindezek a megoldások nagyobb analitikai pontosságot és nagyobb visszanyerési értékeket eredményeznek a hagyományos vákuumkádas SPE technikához  képest (1. táblázat).  A környezetvédelmi és hulladékkezelési szempontokra tekintettel a használt vizes és szerves oldószerek külön gyűjtőbe kerülnek. A beépített ventilátor segíti az oldószer gőzök eltávolítását, így a biztonságos laboratóriumi környezetet.

   Az automatizált extrakció során első lépésként a rendszer a kiválasztott oszlopot vagy korongot kondicionálja oldószerrel vagy pufferrel. Ezt követi a folyadékminta átpumpálása az oszlopon vagy korongon. A vizsgálandó vegyület megkötődik az abszorbensen, a folyadék a hulladékgyűjtőbe kerül. Ezután az abszorbenst átöblíti, majd végül a megkötött vegyületet a kiválasztott oldószerrel lemossa az abszorbensről és összegyűjti.

   Az AutoTrace 280 hagyományos 1 ml, 3 ml, 6 ml-es SPE oszlopokkal, valamint 47 mm-es SPE korongokkal üzemeltethető.

   Legfontosabb alkalmazási területe az ivóvíz, felszíni vagy felszín alatti víz, szennyvíz, akár lebegő anyagot tartalmazó vízminta nyomnyi szennyezőinek extrakciója.

   Az AutoTrace mintaelőkészítés számos, környezeti vízanalitikai US EPA szabvány része, mint például szerves szennyezők (US EPA 525), klórozott peszticidek (US EPA 508), endokrin megszakítók meghatározása vízből (US EPA 1694).

 • Letöltések

Novák Márton

Üzletágvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.