EQUAN Max Plus online mintaelőkészítő - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

EQUAN Max Plus online mintaelőkészítő

A Thermo Scientific EQUAN MAX Plus rendszere és a kapcsolódó tömegspektrométerek komplett, kulcsrakész LC-MS megoldást alkotnak peszticidek, gyógyszerek, kozmetikumok, endokrin megszakítók, perfluorozott vegyületek és felbukkanó ismeretlen szennyezők minőségi és mennyiségi elemzésére környezeti- és ivóvíz mintákból.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific EQUAN MAX Plus rendszere és a kapcsolódó tömegspektrométerek  komplett, kulcsrakész LC-MS megoldást alkotnak peszticidek, gyógyszerek, kozmetikumok, endokrin megszakítók, perfluorozott vegyületek és felbukkanó ismeretlen szennyezők minőségi és mennyiségi elemzésére környezeti- és ivóvíz mintákból.

   Az EQUAN rendszer automatizálja a tömegspektrometriás elemzést megelőző mintaelőkészítést, csökkenti a teljes elemzés idejét és kiküszöböli a többlépéses, hagyományos mintaelőkészítés hibalehetőségeit.

   Az EQUAN MAX Plus egy olyan innovatív on-line mintaelőkészítő és folyadékkromatográfiás rendszer, amely oszlopváltó segítségével automatizálja a minta előkészítését és dúsítását, majd az azt követő LC/MS analízist. A két folyadékkromatográfiás (UHPLC) pumpát tartalmazó „on-line” rendszer az analitikai kolonna mellett egy mintaelőkészítő oszlopot is alkalmaz, amelyen először a minta tisztítása és dúsítása történik meg, majd a minőségi vagy mennyiségi elemzést az analitikai folyadékkromatográfiás oszlopon történt elválasztás után, a tömegspektrométer végzi el. Az új, többszelepes Open Accela mintaadagoló lehetőséget biztosít nagytérfogatú (1 – 20 ml) vagy hagyományos kistérfogatú (akár 1 µl-es) minták injektálására, átszerelés nélkül. Az injektálási térfogatok változtatása automatikusan programozható, így az EQUAN MAX Plus felügyelet nélküli, hatékony elemzést biztosít.

   Az EQUAN MAX Plus rendszer rugalmasan konfigurálható, hiszen a megoldandó analitikai feladat függvényében kapcsolható hozzá bármely hármas kvadrupol tömegspektrométer, vagy a nagyfelbontású és nagytömegpontosságú Q Exactive hibrid kvadrupol-Orbitrap tömegspektrométer.

   Az Thermo Scientific új hármas kvadrupol rendszerei, az érvényes törvényi szabályozással összhangban, akár attogram érzékenységet biztosítanak az ismert vegyületek mennyiségi kimutatásánál. A TraceFinder szoftver lehetővé teszi a nagy mintaszámú módszerek gyors és pontos kidolgozását az ismert célvegyületek kimutatására és mennyiségi elemzésére. A szoftver tartalmazza az általánosan előforduló szennyezők esetében az előre megírt módszereket, ionátmeneteket, beállított paramétereket és előre elkészített riportformátumokat.

   A Q Exactive tömegspektrométer egyesíti a hármas kvadrupol és az Orbitrap rendszerek előnyeit. Egyidejűleg alkalmas célvegyületek mennyiségi elemzésére, megerősítésére, illetve ismeretlen vegyületek megtalálására, kiemelkedő biztonságú szerkezetazonosítására. A Q Exactive nagyfelbontású és nagytömegpontosságú tömegspektrométer esetén az ismeretlen vegyületek megtalálása és mennyiségi elemzése egyszerű, hiszen nincs szükség vegyület-függő paraméterek optimálására. A kvadrupol segítségével a célvegyületek jól kiválaszthatók (a mártix pedig szükség esetén kiszűrhető), majd az Orbitrap analizátorral elvégezhető a nagyérzékenységű, nagyfelbontású és nagy tömegpontosságú analízis. Lehetőség van teljes nagyfelbontású tömegspektrometriai pásztázásra is, amely az összes mintában lévő iont gyűjti, valamennyit nagy tömegpontossággal mérve. Az így felvett adatok évekre visszamenően újraelemezhetőek olyan szennyezőkre is, amelyek a mérés idején még nem voltak célvegyületek. A készülékkel elérhető 140 000-es felbontás lehetővé teszi a mátrix és a mérendő vegyületek megkülönböztetését, így a fals negatív és fals pozitív eredmények száma jelentősen csökkenthető.

 • Letöltések

Dr. Kóréh Orsolya

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.