TSQ hármas kvadrupol LC-MS rendszerek: TSQ Altis, TSQ Quantis, TSQ Fortis - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

TSQ hármas kvadrupol LC-MS rendszerek: TSQ Altis, TSQ Quantis, TSQ Fortis

A Thermo Scientific hármas kvadrupol műszercsaládja érzékeny, gyors és megbízható elemzést tesz lehetővé. Az analitikai feladat függvényében választható robosztus rutin rendszer, illetve kiemelkedő érzékenységű kutatói tömegspektrométer. A Thermo Scientific Dionex moduláris folyadékkromatográfiás és ionkromatográfiás rendszerei (nano, analitikai, UHPLC, félpreparatív, kétdimenziós online mintaelőkészítő egységek) teljeskörűen illeszthetők a hármas kvadrupol tömegspektrométerekhez.

 • Termék leírása

  • A több évtizedes kvadrupol gyártási tapasztalattal rendelkező Thermo Scientific megújította a hármas kvadrupol termékkínálatát. A TSQ Quantis és TSQ Altis rendszereket 2017-ben, a TSQ Fortis-t 2018-ban mutatták be az ASMS konferencián.

   Ez a három rendszer, az előzőekhez hasonlóan, lefedi a teljes analitikai igényt, a kiemelkedően érzékeny rendszerektől a robosztus legjobb ár-érték arányú tömegspektrométerekig.

   A Chromeleon szoftver teljeskörűen vezérli az összes hármas kvadrupol LC-MS-t, közös szoftverplatformot teremtve a folyadék-, gáz-, ionkromatográfiás rendszerek esetén. A hagyományos kromatográfok utólag a helyszínen bővíthetők tömegspektrometriás detektálással mindhárom technika esetén (LC-MS, GC-MS, IC-MS) és ez a Chromeleon esetén nem jelent szoftverváltást, hanem a már meglévő és megismert rendszervezérlő és adatkiértékelő szoftver további alkalmazását.

   Az Xcalibur szoftver szintén közös platformot teremt a tömegspektrométerek esetén és kiegészíthető a TraceFinder szoftvercsaláddal, amelyek alkalmazás-specifikusan (környezeti- és élelmiszeranalitika, toxikológia, mennyiségi elemzések) gyárilag megírt módszerekkel és riportformátumokkal jelentősen leegyszerűsíti a rutinszerűen mérendő szennyezők meghatározását.

   A hármas kvadrupol rendszerek az alábbi, egyedülálló, Thermo Scientific által szabadalmaztatott technológiákat tartalmazzák:

   • Quantitation Enhanced by Data Dependent Scanning – QED MS/MS: az automatikusan, az SRM jel nagysága alapján felvett Full-Scan MS lehetővé teszi az érzékeny mennyiségi meghatározás mellett az egyidejű, könyvtárkeresésre alkalmas spektrum felvétel készítését az egyértelmű komponens azonosítás érdekében.
   • Reversed Energy Ramp (RER): a szkennelési ciklusidő alatt lineárisan csökkentett ionizációs energia a fragmensben gazdagabb MS/MS spektrum érdekében
   • Highly Selective Reaction Monitoring (H-SRM): mindhárom rendszer hiperbolikus felületű, szegmentált kvadrupolokat tartalmaz, ami lehetővé teszi az akár 0,4 Da FWHM prekurzor ion kiválasztás, Altis esetén 0,1 Da FWHM, jelentős iontranszmisszió vesztés nélkül, kisebb kémiai zajt, nagyobb szelektivitást, kisebb kimutatási határt eredményez a teljes tömegskálán.
   • T-SRM időzített SRM: 3000 időzített T-SRM-et is végre tud hajtani egy teljes mérés során. T-SRM használata során a tömegspektrométer dinamikusan elosztja az SRM-eket az adott komponensre jellemző kromatográfiás csúcsra felvett időablakokban. Mivel ily módon az adott komponens MS vizsgálata csak abban a retenciós idő tartományban történik meg, ahol a komponens ténylegesen várható, ezért nincsen felesleges szkennelési időveszteség. Ez a műszaki megoldás lényegesen rövidíti a ciklusidőt és ezáltal adott kromatográfiás futás alatt lényegesen több és jobb minőségű MS adatot biztosít.
 • Letöltések

Dr. Kóréh Orsolya

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.