Q Exactive Orbitrap nagyfelbontású és nagytömegpontosságú LC-MS rendszerek - Unicam Magyarország Kft.
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Q Exactive Orbitrap nagyfelbontású és nagytömegpontosságú LC-MS rendszerek

A Thermo Scientific Q Exactive Orbitrap asztali LC-MS rendszerek egyesítik a nagyteljesítményű kvadrupol alapú fragmens kiválasztást az Orbitrap alapú nagyfelbontású, nagypontosságú tömeg meghatározással a kiemelkedő teljesítmény és nagyfokú sokoldalúság érdekében.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific kutatói által fejlesztett és tökéletesített új Orbitrap technológia felül­­múlhatatlan telje­sítménye forradalmasította a tömeg­spektrometriát. Új távlatokat nyitott a nagypontosságú tömegmérésben, új ütközési mechanizmusok kifejlesz­tésével egyértelmű szerkezet azonosítást tesz lehetővé. A technológia vívmányai egyformán alkalmazhatók a kis és nagy­molekulákra, ezáltal lehetővé teszik alkalmazását kezdve a kistömegű rutin mennyiségi meghatározásoktól, metabolomikai vizsgálatokon át a nagytömegű, akár intakt proteomikai vizsgálatokig is.

   A QExactive tömegspektrométer egyaránt kiválóan alkalmas ismeretlen vagy célkomponensek feltérképezésére, kiszűrésére, ugyanakkor széles dinamikus tartományban tesz lehetővé minőségi és mennyiségi meghatározásokat. A nagyfelbontású és nagypontosságú tömegadatok lehetővé teszik nagy számú komponens egyértelmű azonosítását és megbízható mennyiségi meghatározását. A felvett adatok természete lehetőséget biztosít egyes komponensek akár jóval későbbi azonosítására, meghatározására utólag felmerülő kérdések, feltételezések megválaszolása érdekében.

   A kvadrupol tömegszűrő beiktatása az íves ioncsapda (C-Trap) elé lehetővé teszi az anyaion kiválasztást és ezáltal megengedi az MS/MS és SIM üzemmódokban való működést a korábbi, csak egyszeres pásztázás üzemmód mellett. Mindez nagyfokú érzékenység mellett fokozott specifikusságot jelent a meghatározások során.  A nagyérzékenységű S-lencse alapú ion optika kombinálva a Fourier transzformációs elven alapuló jelfeldolgozással jelentős pásztázási sebesség és felbontás növekedést eredményez. Új és egyedi üzemmód bevezetésével (spectra multiplexing) lehetőség van több anyaion egyidejű izolálására és begyűjtésére a C csapdában, majd azok nagyfelbontású és nagy tömegpontosságú meghatározásával az Orbitrap csapdában jelentős pásztázási ciklusidő csökkenés érhető el érzékenység vesztés nélkül. Mindez lehetővé teszi a QExactive tömegspektrométer csatolását U-HPLC rendszerekhez is, kihasználva a gyors kromatográfiás elválasztást információvesztés nélkül. A gyors pozitív-negatív polaritás váltás gyakorlatilag egyidejű, teljes körű komponens meghatározást tesz lehetővé, jelentősen csökkentve a minták teljes analíziséhez szükséges időt.

   A Thermo Scientific QExactive a legérzékenyebb kvadrupol – Orbitrap ioncsapda nagyfelbontású asztali tömegspektrométer, ötvözve a precíz mennyiségi meghatározást a nagyteljesítményű minőségi azonosítással egyetlen rendszerben. Sikerrel alkalmazható élelmiszer biztonsági, környezetvédelmi, toxikológiai, metabolomikai, proteomikai kutatásokban egyaránt.

   A Q Exactive Orbitrap család tagjai:

   Q Exactive Focus Orbitrap

   Q Exactive Orbitrap

   Q Exactive Plus Orbitrap

   Q Exactive HF Orbitrap

   Q Exactive HF-X Orbitrap

   Q Exactive BioPharma Orbitrap

   Q Exactive UHMR (ultra-high mass range)

Dr. Kóréh Orsolya

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.