Orbitrap Exploris nagyfelbontású és nagytömegpontosságú hibrid LC-MS rendszerek - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Orbitrap Exploris nagyfelbontású és nagytömegpontosságú hibrid LC-MS rendszerek

A Thermo Scientific Exploris Orbitrap HRAM LC/MS család készülékei egyedi Orbitrap technológiáján alapulnak, amely a készüléket alkalmassá teszi egyidejű nagyérzékenységű és nagy szelektivitású mérésekre, valamint ismeretlen összetételű minták automatizált „screening” jellegű feltérképezésére.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific kutatói által fejlesztett és tökéletesített Orbitrap technológia felül­­múlhatatlan telje­sítménye forradalmasította a tömeg­spektrometriát. Új távlatokat nyitott a nagypontosságú tömegmérésben, új ütközési mechanizmusok kifejlesz­tésével egyértelmű szerkezet azonosítást tesz lehetővé. A technológia vívmányai egyformán alkalmazhatók a kis és nagy­molekulákra, ezáltal lehetővé teszik alkalmazását kezdve a kistömegű rutin mennyiségi meghatározásoktól, metabolomikai vizsgálatokon át a nagytömegű, akár intakt proteomikai vizsgálatokig is.

   A Orbitrap Exploris tömegspektrométer egyaránt kiválóan alkalmas ismeretlen vagy célkomponensek feltérképezésére, kiszűrésére, ugyanakkor széles dinamikus tartományban tesz lehetővé minőségi és mennyiségi meghatározásokat. A nagyfelbontású és nagypontosságú tömegadatok lehetővé teszik nagy számú komponens egyértelmű azonosítását és megbízható mennyiségi meghatározását. A felvett adatok természete lehetőséget biztosít egyes komponensek akár jóval későbbi azonosítására, meghatározására utólag felmerülő kérdések, feltételezések megválaszolása érdekében.

   A kvadrupol tömegszűrő beiktatása az íves ioncsapda (C-Trap) elé lehetővé teszi az anyaion kiválasztást és ezáltal megengedi az MS/MS és SIM üzemmódokban való működést a korábbi, csak egyszeres pásztázás üzemmód mellett. Mindez nagyfokú érzékenység mellett fokozott specifikusságot jelent a meghatározások során.  A nagyérzékenységű S-lencse alapú ion optika kombinálva a Fourier transzformációs elven alapuló jelfeldolgozással jelentős pásztázási sebesség és felbontás növekedést eredményez. Új és egyedi üzemmód bevezetésével (spectra multiplexing) lehetőség van több anyaion egyidejű izolálására és begyűjtésére a C csapdában, majd azok nagyfelbontású és nagy tömegpontosságú meghatározásával az Orbitrap csapdában jelentős pásztázási ciklusidő csökkenés érhető el érzékenység vesztés nélkül. Mindez lehetővé teszi az Orbitrap Exploris tömegspektrométer csatolását UHPLC rendszerekhez is, kihasználva a gyors kromatográfiás elválasztást információvesztés nélkül. A gyors pozitív-negatív polaritás váltás gyakorlatilag egyidejű, teljes körű komponens meghatározást tesz lehetővé, jelentősen csökkentve a minták teljes analíziséhez szükséges időt.

   A Thermo Scientific Orbitrap Exploris a legérzékenyebb kvadrupol – Orbitrap ioncsapda nagyfelbontású asztali tömegspektrométer, ötvözve a precíz mennyiségi meghatározást a nagyteljesítményű minőségi azonosítással egyetlen rendszerben. Sikerrel alkalmazható élelmiszer biztonsági, környezetvédelmi, toxikológiai, metabolomikai, proteomikai kutatásokban egyaránt.

   Az Orbitrap Exploris család tagjai:

   Orbitrap Exploris 120

   Orbitrap Exploris 240

   Orbitrap Exploris 480

 • Letöltések

Dr. Kóréh Orsolya

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.