TSQ 9000 hármas kvadrupol GC-MS rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

TSQ 9000 hármas kvadrupol GC-MS rendszer

A Thermo Scientific TSQ 9000 hármas kvadrupol GC-MS rendszereket nagy mintaszámmal dolgozó laboratóriumok részére fejlesztették, egyszerű MS/MS alkalmazással és érzékenységvesztés nélküli megtöbbszörözött SRM átmeneti aránnyal.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific TSQ 9000 öt különböző műszaki tartalmú, kiépítettségű és árkategóriájú rendszerből álló műszercsalád. Ez lehetővé teszi az analitikai feladat függvényében történő műszerválasztást. Amennyiben a feladat változna, mindig adott lehetőség a meglévő rendszer helyszíni bővítésére, akár a legkorszerűbb kiépítettségi szint eléréséig, újabb rendszer beszerzése nélkül.

   A TSQ 9000 GC-MS rendszer az új fejlesztésű EvoCell ütközési cellát tartalmazza, ami gyors váltást tesz lehetővé az SRM átmenetek között, ezzel kiemelkedő mennyiségi hatékonyságot biztosítva.

   A „Timed-SRM” lehetővé teszi a gyors adatgyűjtési sebességek alkalmazását, a magas szintű analitikai hatékonyság megtartása mellett.

   Az ExtractaBrite ionforrás egybeépített cartridge-ként tartalmazza a lencséket és a repeller, valamint vákuumvesztés nélkül cserélhető. Ez a lehetőség offline karbantartást tesz lehetővé és tartalék ionforrás esetén folyamatos üzemeltetést biztosít.

   A forrás, kettős, egymástól független fűtése összetett mátrixok esetén is biztosítja a rendszer robosztusságát.

   Az AutoSRM lehetőséget biztosít az SRM módszerek automatikus optimálásához, mivel a kiválasztott anyaion és leányion alapján optimálja az ütközési energiát.

   A TraceFinder szoftver egyszerű módszerkidolgozást és munkatervezést biztosít.

   A Vacuum Probe Interlock (VPI) és a NeverVent technológia segítségével a teljes ionforrás egység a vákuum megbontása nélkül cserélhető a tömegspektrométerben, továbbá a zsilipen keresztül egy dugó (NeverVent Source Plug) segítségével a tömegspektrométert leválasztható a gázkromatográftól, így az oszlopok cseréje, a GC karbantartása, az ionforrás tisztítása és cseréje megoldható a tömegspektrométer leállítása, így a vákuum megbontása nélkül. A vákuumzsilippel szerelt készüléket a rutinszerű használat során nem kell leállítani, egyedül a karbantartások során van erre szükség, a készülék üzemideje, üzembiztonsága, a meghibásodások mértéke sokkal kedvezőbb. A VPI rendszer lehetővé teszi későbbi bővítésként az MS-be történő direkt mintabeviteli kiegészítést is.

   A direkt mintabevitel egyedi lehetőség, mely két változatban érhető el: Direct Insertion Probe és a Direct Exposure Probe. A különbség, hogy az egyik esetben egy kis felfűthető mintatégelybe, a másik esetben pedig egy fűtőszálra történik a mintafelvitel. Az egységgel közvetlen elpárologtatással juttathatunk be mintát a tömegspektrométer ionforrásába. Ezzel bármikor bővíthetők a VPI-os készülékek. Tiszta mátrixoknál, egykomponensű mintáknál a gyors, kromatográfia nélküli spektrumfelvétel nagyon praktikus és informatív lehet.

   A Thermo Scientific saját fejlesztésű EI ionforrása az Advanced EI forrás, a kialakítás lényege, hogy a kettős fűtőszáll az ionnyalábra nem merőlegesen, hanem azzal párhuzamosan a forrás ion volume része mögött helyezkedik el, ezáltal fókuszáltabb ionnyalábot kapunk az ionizáció során, az ionveszteség minimális, így kiemelkedő érzékenység érhető el.

 • Letöltések

Novák Márton

Üzletágvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.