Q Exactive Orbitrap nagyfelbontású és nagytömegpontosságú GC-MS rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Q Exactive Orbitrap nagyfelbontású és nagytömegpontosságú GC-MS rendszer

A Thermo Scientific Q Exactive Orbitrap asztali GC-MS rendszer egyesíti a nagyteljesítményű kvadrupol alapú fragmens kiválasztást az Orbitrap alapú nagyfelbontású, nagypontosságú tömeg meghatározással a kiemelkedő teljesítmény és nagyfokú sokoldalúság érdekében.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific kutatói által fejlesztett és tökéletesített új Orbitrap technológia felülmúlhatatlan teljesítménye forradalmasította a tömegspektrometriát. Új távlatokat nyitott a nagypontosságú tömegmérésben, új ütközési mechanizmusok kifejlesztésével egyértelmű szerkezet azonosítást tesz lehetővé.

   A 2015-ben bemutatott QExactive GC Orbitrap tömegspektrométer egyaránt kiválóan alkalmas ismeretlen vagy célkomponensek feltérképezésére, kiszűrésére, ugyanakkor széles dinamikus tartományban tesz lehetővé minőségi és mennyiségi meghatározásokat. A nagyfelbontású és nagypontosságú tömegadatok lehetővé teszik nagy számú komponens egyértelmű azonosítását és megbízható mennyiségi meghatározását. A felvett adatok természete lehetőséget biztosít egyes komponensek akár jóval későbbi azonosítására, meghatározására utólag felmerülő kérdések, feltételezések megválaszolása érdekében.

   A kvadrupol tömegszűrő beiktatása az íves ioncsapda (C-Trap) elé lehetővé teszi az anyaion kiválasztást és ezáltal megengedi az MS/MS és SIM üzemmódokban való működést a korábbi, csak egyszeres pásztázás üzemmód mellett. Mindez nagyfokú érzékenység mellett fokozott specifikusságot jelent a meghatározások során.  A nagyérzékenységű S-lencse alapú ion optika kombinálva a Fourier transzformációs elven alapuló jelfeldolgozással jelentős pásztázási sebesség és felbontás növekedést eredményez. Új és egyedi üzemmód bevezetésével (spectra multiplexing) lehetőség van több anyaion egyidejű izolálására és begyűjtésére a C csapdában, majd azok nagyfelbontású és nagy tömegpontosságú meghatározásával az Orbitrap csapdában jelentős pásztázási ciklusidő csökkenés érhető el érzékenység vesztés nélkül. Mindez lehetővé teszi a QExactive tömegspektrométer csatolását gázkromatográfiás rendszerekhez is. A gyors pozitív-negatív polaritás váltás gyakorlatilag egyidejű, teljes körű komponens meghatározást tesz lehetővé, jelentősen csökkentve a minták teljes analíziséhez szükséges időt.

   A Thermo Scientific QExactive a legérzékenyebb kvadrupol – Orbitrap ioncsapda nagyfelbontású asztali tömegspektrométer, ötvözve a precíz mennyiségi meghatározást a nagyteljesítményű minőségi azonosítással egyetlen rendszerben. Sikerrel alkalmazható élelmiszer biztonsági, környezetvédelmi, toxikológiai, metabolomikai kutatásokban egyaránt.

 • Letöltések

Novák Márton

Üzletágvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.