ISQ 7000 egyszeres kvadrupol GC-MS rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

ISQ 7000 egyszeres kvadrupol GC-MS rendszer

A Thermo Scientific ISQ7000 egyszeres kvadrupol tömegspektrométer család nagy érzékenységével, stabilitásával kiváló megoldás mind a nap mint nap ismétlődő rutin mérések, mind a különleges igényű, kutató laboratóriumok igényeire.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific ISQ 7000 öt különböző műszaki tartalmú, kiépítettségű és árkategóriájú rendszerből álló műszercsalád. Ez lehetővé tesz az analitikai feladat függvényében történő műszerválasztást. Amennyiben a feladat változna, mindig adott lehetőség a meglévő rendszer helyszíni bővítésére, akár a legkorszerűbb kiépítettségi szint eléréséig, újabb rendszer beszerzése nélkül.

   A Vacuum Probe Interlock (VPI) és a NeverVent technológia segítségével a teljes ionforrás egység a vákuum megbontása nélkül cserélhető a tömegspektrométerben, továbbá a zsilipen keresztül egy dugó (NeverVent Source Plug) segítségével a tömegspektrométert leválasztható a gázkromatográftól, így az oszlopok cseréje, a GC karbantartása, az ionforrás tisztítása és cseréje megoldható a tömegspektrométer leállítása, így a vákuum megbontása nélkül. A vákuumzsilippel szerelt készüléket a rutinszerű használat során nem kell leállítani, egyedül a karbantartások során van erre szükség, a készülék üzemideje, üzembiztonsága, a meghibásodások mértéke sokkal kedvezőbb. A VPI rendszer lehetővé teszi későbbi bővítésként az MS-be történő direkt mintabeviteli kiegészítést is.

   A direkt mintabevitel egyedi lehetőség, mely két változatban érhető el: Direct Insertion Probe és a Direct Exposure Probe. A különbség, hogy az egyik esetben egy kis felfűthető mintatégelybe, a másik esetben pedig egy fűtőszálra történik a mintafelvitel. Az egységgel közvetlen elpárologtatással juttathatunk be mintát a tömegspektrométer ionforrásába. Ezzel bármikor bővíthetők a VPI-os készülékek. Tiszta mátrixoknál, egykomponensű mintáknál a gyors, kromatográfia nélküli spektrumfelvétel nagyon praktikus és informatív lehet.

   A Thermo Scientific saját fejlesztésű EI ionforrása az Advanced EI forrás, a kialakítás lényege, hogy a kettős fűtőszáll az ionnyalábra nem merőlegesen, hanem azzal párhuzamosan a forrás ion volume része mögött helyezkedik el, ezáltal fókuszáltabb ionnyalábot kapunk az ionizáció során, az ionveszteség minimális, így kiemelkedő érzékenység érhető el.

   A teljesen új elektronikának köszönhetően az adatgyűjtési sebesség oly mértékben megnőtt, hogy lehetővé vált az egyidejű spektrumfelvételi („full-scan”) és ion monitorizálási (SIM, Single Ion Monitoring), valamint a szimultán pozitív és negatív kémiai ionizálási (PCI/NCI) spektrum felvétel.

 • Letöltések

Novák Márton

Üzletágvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.