Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Niton Apollo LIBS

A Niton Apollo a Thermo Scientific hordozható, kézi LIBS analizátora, mely a fémek és ötvözetek széntartalom meghatározására, illetve további 11 jellemző fémelem meghatározására szolgál, ezáltal lehetséges az adott ötvözet pontos beazonosítása.

 • Termék leírása

  • Ismerje meg a Thermo Scientific Niton Apollo hordozható, kézi LIBS analizátorát, mely a fémek és ötvözetek széntartalom meghatározására, illetve a 11 legjellemzőbb fémelem meghatározására szolgál, ezáltal lehetséges az adott ötvözet pontos beazonosítása.

   A LIBS rövidítése a lézerrel indukált bomlási spektroszkópiának (Laser Induced Breakdown Spectroscopy). A LIBS olyan, amely egy analitikai technika, amelyet kvantitatív elem analízist tesz lehetővé. A LIBS technológia fókuszált lézert használ a minta felületének bombázásához, hogy ott pillanatszerű plazmát hozzon létre. A plazma, amely a porlasztott és gerjesztett mintát tartalmazza, fényt bocsát ki, mely a mérőkészülék száloptikája eljuttat a spektrométerhez. Az Apolloban lévő diffrakciós rács a fény felbontja a mintában lévő elemekhez tartozó hullámhosszokra. Az detektor így a mintára jellemző spektrumot hoz létre, amely elemzésével a LIBS készülék meghatározza az egyes elemek koncentrációját.

   A legjobb analitikai teljesítmény érdekében a Niton Apollo készülékkel történő mérésekhez elő kell készíteni a mintákat. A Niton Apollo a minta felületének lézerrel történő bombázásával hozza létre az eredményeket. A pontos eredmények biztosítása érdekében minden anyagot, például bevonatot, kenőanyagokat, festéket, rozsdát, port vagy ujjlenyomatokat el kell távolítani. A minta előkészítése eltávolítja a felületi szennyeződéseket a pontos elemanalitikai eredmények érdekében.

   https://www.youtube.com/watch?v=_tE59F3H4Sk

   A Niton Apollo LIBS rendszerrel a következő elemek határozhatók meg: szén (C), alumínium (Al), szilícium (Si), titán (Ti), vanádium (V), króm (Cr), mangán (Mn), vas (Fe), kobalt ( Co), nikkel (Ni), réz (Cu), Niobium (Nb), Molly (Mo) és Volfram (W).

   Az Apollo ezen elemek meghatározásara módszerekkel rendelkezik elsődlegesen a szénacélokhoz, alacsony ötvözetekhez, rozsdamentes acélokhoz, olyan területeken, mint:

   Olaj és gázipar – a csövek, nyomástartó edények, szelepek, szivattyúk és kész hegesztések pozitív anyag (PMI) azonosításához (ismeretlen anyagok osztályozásához a nyomon követhetőség visszaszerzése érdekében). E területeken kiemelt fontosságú a:

   • szilícium mérése acélban a szulfidos korrózió elkerülése érdekében
   • maradék elemek a HF-alkilezési folyamat komponensei miatt

   Fémipar – a beérkező anyagok és a kimenő késztermékek minőség-ellenőrzéséhez és minőségbiztosításához (QA / QC). A szén-egyenérték (CE) kiszámításához úgy kell megmérni, hogy az egyes elemek milyen mértékben járulnak hozzá az acél összetételéhez, és meghatározzák az egyenértékből az edzhetőségi szintet.

   Fémhulladék újrahasznosítása – a fémhulladék gyors és pontos válogatásához, ami elengedhetetlen mind a munkafolyamat hatékonyságának, mind a jövedelmezőség biztosításához.

   Az Apollo gyors mérési ideje mellett, a gyorsan cserélhető, a készülékkel szállított Milwaukee® akkumulátorok is hozzájárulnak, hogy mérések ne akasszák meg a termelési, mintaátvételi folyamatokat. A dönthető, színes érintőképernyő és az opcionális irányítógombok megkönnyítik a felhasználók navigálását a menükben, a mérések kiértékelésében. A Niton Apollo mikro- és makrokameráival a jobb vizuális beazonosítást is megtapasztalhatja. A mikrokamera megmutatja a mérési pontot, míg a makrokamera teljes mintaképeket biztosít.

   .

   Jellemzők és előnyök

   • 1064nm lézer
   • WiFi elérhető
   • Makró és mikro kamerák
   • Cserélhető akkumulátor (Milwaukee® kompatibilis)
   • Dönthető, színes érintőképernyő, irányító gombokkal
   • Nyomáskamra, világos / sötét érzékelő, biztonsági reteszek
   • Jelszóval védett rendszer
   • IP54 védelemmel (fröccsenés / porbiztos)

   https://www.youtube.com/watch?v=C3_F7nHE7Z8

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.