Xplorer AOX - TOX analizátor - Unicam Magyarország Kft.
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Xplorer AOX – TOX analizátor

Az Xplorer AOX analizátor komplett minta előkészítő egységekkel bővíthető, mind rázásos, mind kolonnás minta előkészítéses AOX ( TOX, POX, EOX ) méréshez ajánljuk.

 • Termék leírása

  • rAz Xplorer AOX (TOX) POX EOX analizátor a jól bevált és kedvelt Euroglas ECS 1200 készülék utódja. Az új tervezésű rendszerben nagy hangsúlyt kapott a mintabevitel. A szilárd minták behelyezésére egy speciális „csúszkás” egységet alakítottak ki, mely mind a kézi, mind az automatikus mintabevitelt kiszolgálja. A nagykapacitású titráló cella elektronikus hűtést kapott és a távozó gázok egy szagmentesítőbe kerülnek. Automata mintabevitelre mind folyadék, mind szilárd mintákhoz, mintaváltó áll rendelkezésre. Az AOX mintaelőkészítést az XPREP-3 valamint az XPREP-A6 és A12 segíti, attól függően, hogy mindkét féle előkészítésre vagy csak kolonnás előkészítésre van szükség.

   Az analizátor és tartozékainak vezérléséről, irányításáról, a mintasor beviteléről és a kiértékelésről egy könnyen kezelhető interfész, a TEIS szoftver gondoskodik.

    

   Mérési üzemmódok:

   – AOX/TOX (Adszorbeálható / Összes Szerves Halogének)

   – EOX (Extrahálható Szerves Halogének)

   – POX (Kihajtható Szerves Halogének)

    

   AOX Minta előkészítés

    

   XPREP-3

   Az XPREP-3 egy háromcsatornás mintaszűrő egység, amely mind a kolonnás, mind a rázásos AOX minta előkészítésre alkalmas. Három független egységet tartalmaz, melyekbe a kvarc fritet (szűrőtégely) vagy a kis kolonnákat helyezhetjük. Minden egyes csatorna független nyomás- illetve sebesség szabályozással rendelkezik mindkét módszer esetében.

    

   A rázásos módszernél, a kvarc fritben elválasztjuk a vizet/mintát az aktív széntől az adszorpciós munkafázis (rázás) után. Kolonnás módszernél a kis kolonnákban levő aktív szén megköti a (szerves) halogéneket míg a minta vizet/mintát keresztül folyatjuk 3 ml/perc sebességgel. A kolonnákat egy tégelybe kell ürítenünk mielőtt az Xplorer analizátorba juttatjuk; a kvarc friteket egyből juttathatjuk az analizátorba. Az aktív szén – frit – bejuttatása, kolonna ürítés, történhet automata mintaváltó segítségével is mindkét előkészítési eljárás során.

    

   XPREP-A6 és A12

    

   Az XPREP-A sorozat jelenleg a leggyorsabb kolonnás minta előkészítő egység. A nemzetközi szabványok (pl. ISO 9562, EPA 9020) elvárásainak megfelelően tervezték meg. Automatikusan futtatja az előkészítést 100 ml víz mintából az AOX/TOX kolonnákon keresztül szabályozott, 3ml/perc áramlással. Ha a minta átment, a mosási ciklus automatikusan indul, mely eltávolítja a szervetlen komponenseket az aktív szén felületéről. A víz és a mosóoldat feleslege a központi gyűjtő edényben gyűlik, amely a lefolyóba köthető, vagy ha megtelt kiüríthetjük. Az egység önállóan is használható.

   Két modellből választhatunk: az XPREP-A12 két, az XPREP-A6 egy perisztaltikus pumpát tartalmaz. A12 verzió 12 mintatartót és kolonna pozíciót, a kisebb 6 pozíciót biztosít. Így 12 vagy 6 pár kolonnát dolgoztathatunk egyidőben.

    

   A referenciamódszerek a következő weboldalon találhatóak:

   http://www.teinstruments.com/regulations

 • Letöltések

Nyerges László

Nyerges László

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.