Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Mintaelőkészítés

A mintaelőkészítés az analitikai elemzések terén jellemzően kihagyhatatlan lépés. Lehet, hogy „csak” a megfelelően reprezentatív mintavételezésben merül ki, de lehet, hogy fizikai, vagy kémiai feltárást is igénybe kell venni. A TE Instruments készülékeinek zavartalan működéséhez is szükség van mintaelőkészítésekre, ezekben segít az itt található XPREP - A6 & A12 és a XPREP-3. Az alábbiakban ezeket kerülnek ismertetésre.

 • Termék leírása

  • A mintaelőkészítés az analitikai elemzések terén jellemzően kihagyhatatlan lépés. Lehet, hogy „csak” a megfelelően reprezentatív mintavételezésben merül ki, de lehet, hogy fizikai, vagy kémiai feltárást is igénybe kell venni. A TE Instruments készülékeinek zavartalan működéséhez is szükség van mintaelőkészítésekre, ezekben segít az itt található XPREP – A6 & A12 és a XPREP-3. Az alábbiakban ezeket kerülnek ismertetésre.

    

   XPREP – A6 & A12: automata mintaelőkészítő rendszer az oszlopos AOX / TOX időigényes méréseihez.

   Az XPREP-A sorozat a jelenleg elérhető leggyorsabb „oszlopos módszer”-előkészítő rendszer. Kifejezetten olyan nemzetközi szabványok teljesítésére tervezték, mint például az ISO, EPA és DIN módszerek (ISO 9562, EPA 9020). Automatikusan 100 ml vízmintát vezet az AOX / TOX oszlopokon át, kontrollált mintaáram mellett 3 ml / perc. Miután a vízminta áthaladt az oszlopon, automatikusan elindul egy mosási ciklus, amely eltávolítja a szervetlen terhelést az aktivált szén felületéről. A fölösleges vizet és a mosóoldatot egy központi tartályba gyűjtik, amelyet folyamatos vízelvezető rendszerhez lehet csatlakoztatni vagy egyszerűen üríteni, amikor megtelt. A folyamatot a minta előkészítő rendszer teljesen irányítja, amely önálló egységként működhet.

    

   Két alapmodell közül választhat. Az XPREP-A12 2 perisztaltikus szivattyúval, az XPREP-A6 egyetlen szivattyú-konfigurációjával érkezik. Az A12 változat 12 mintatartót és oszloppozíciót, az A6 pedig 6 pár férőhelyet biztosít. Ezek a konfigurációk 12 ill. 6 páros oszlopot futtatnak teljesen automatikus módban, egyszerre; az összes csatorna egyszerre működik,

    

   Amennyiben az XPREP-A sorozatot a TUSCAN automatikus mintavevővel kombinálja, akkor teljes körű gyors, felügyelet nélküli elemzéshez jut.

    

   Az XPREP-A12 segítségével a laboratórium megduplázhatja a minta előkezelési kapacitását, még nagyobb mintaszám átvitelét biztosítva. Ez az oszlop-előkezelő rendszer képes elegendő oszlopot előállítani, hogy akár két égetéses elemző készüléket kiszolgáljon a hét hét napjának 24 órájában

    

    

   XPREP – 3

   Az XPREP-3 egy 3 csatornás mintavételi szűrőegység, amely mind szakaszos, mind oszlop módszerhez alkalmazható. A műszer három független szűrőegységből áll, amelyek mindegyike kvarc-frittszűrőkkel vagy közös oszlopokkal felszerelhető. A kvarcfritt elválasztja a vizet az aktív széntől az adszorpciós szakasz után, az oszlop adszorbeálja a halogéneket, miközben a vizet 3 ml / perc sebességgel átáramoltatja. Az oszlopokat egy csészében ki kell üríteni, mielőtt beillesztik őket az XPLORER-be. A kvarcfritt közvetlenül bevezethető. Minden autonóm csatorna nyomás alatt áll, és ezért futás közben beállítható a sebesség mindkét adszorbeálható szerves halogén (AOX) módszerhez.

Vajnai Zsolt

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.