Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

iCAP PRO XP ICP-OES

A Thermo Scientific iCAP PRO XP és PRO XPS ICP-OES készülékek a nagy mintaszámú és a lehető legjobb érzékenységet igénylő analízisekre optimalizáltak, amely a méréseket lehetővé teszi a komplex, nehezen mérhető mátrixú minták esetében is. Az iCAP PRO XP ICP_OES készülék ideális olyan laboratóriumok számára, emelyekben a legváltozatosabb minták mérésre van szükség, gyakran nagyon komplex mátrixból. A Thermo Scientific iCAP PRO készülékek vezérlését az egyszerűen kezelhető Qtegra ISDS szoftver biztosítja, amely a legáltalánosabban elterjedt mátrixú mintákra optimalizált módszerbeállításokat is tartalmaz. A Thermo Scientific iCAP PRO és PRO X spektrométerek által biztosított, legmodernebb szimultán méréstechnika, számos előnyt nyújt a szekvenciális ICP-OES, vagy AAS technikával szemben. A robusztus mintaanalízis mellett a spektrométer meglepően kis helyet foglal, könnyen karbantartható és gazdaságosan üzemeltethető.

 • Termék leírása

  • A Thermo Scientific PRO és PRO X CP-OES készülékek alkalmasak a nyomelemek egyidejű, szimultán analízisére, szinte bármilyen mintatípus esetén. A függőleges fáklya-elrendezésű rendszer kiváló robusztusságot biztosít mind a radiális, mind a kettős (radiális és axiális) nézetet igénylő analízisek számára, így mind a kiváló mátrixtűrés, mind a lehető legnagyobb érzékenység elérhető. Az Echelle polikromátoros optika és az új fejlesztésű CID821 (Charge Injection Device) kamera kiváló érzékenységű és szélesa szokásos CCD detektoroknál szélesebb dinamikus tartományú mérést tesz lehetővé. A készülék egyéb jellemzői és előnyös tulajdonságai többek között az alábbiak:

    

   • Négycsatornás perisztaltikus pumpa, melyhez könnyűszerrel illeszthető számos kiegészítő.
   • Gyorsan oldható, bajonettzáras fáklya rögzítés a könnyű karbantartás érdekében.
   • 27,12 MHz-es szilárdtest RF generátor, amely biztosítja a stabil plazmaképzést bármilyen mintamátrix számára.
   • Három független tömegáram-szabályozó (MFC), a porlasztó és plazma gázok precíz szabályozására.
   • Egy további integrált MFC-n keresztül 0 – 0,25 l/perces gázáramlás alkalmazható a módszerigény függvényében. Ez a plusz gázáram további támogatást nyújt a magas sótartalmú minták (akár 30% TDS) vagy a szerves anyagok elemzésénél.
   • A kimenő elfolyóág folyamatos monitorozásának „drain” szenzorral, mellyel a biztonságos működés és a felügyelet nélküli munka támogatott (plazma automatikus eloltása dugulás, vagy elégtelen elszívás esetén).
   • A plazma által generált fehér fény felbontását biztosító Echelle polikromátor a termosztált optikai tankban kapott helyet, ami szavatolja a hosszútávú spektrális stabilitást (vonalak állandósága)
   • 7 pm felbontású Echelle polikromátor 200 nm-nél.
   • A véletlen hozzáférésű, új fejlesztésű CID821 kamera teljes és folyamatos hullámhossz-lefedettséget biztosít a 167,021 és 852,145 nm tartományban.
   • Nagyérzékenységű „eUV” mérési mód, mely lehetővé teszi a 167,021 és 240,063 nm hullámhossztartományban emittáló elemek alacsonyabb kimutatási határok melletti mérését egy UV tartományra optimált expozícióval. Ez a módszerben opcionálisan választható adott UV tartományú (167,021 és 852,145 nm közötti) hullámhosszra.
   • A készülékkel teljes emissziós spektrumok is felvehetők, amelyek segítségével lehetséges az egyes minták közötti különbségek felderítése (pl. mátrix kivonása), trend analízis, vagy az eredeti mérési módszerben nem szereplő elemek retrospektív kimutatása, mennyiségük szemikvantitatív meghatározása.
   • Thermo Scientific™ Qtegra™ Intelligent Scientific Data Solution™ (ISDS), egy logikusan felépített, könnyen kezelhető, 21CFR környezetben is használható szoftver. A korábbi módszerek kiértékelésére, vagy módszerírásra lehetőség van mérés közben is (Multitasking).
 • Letöltések

Nyerges László

Nyerges László

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.