RSA G2 - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

RSA G2

Az TA Instruments RSA-G2 a legfejlettebb platform a szilárd anyagok mechanikai elemzéséhez. Az RSA-G2 különálló motor- és átalakító technológiája biztosítja a tiszta mechanikai adatokat, függetlenül, hogy az alakváltozást kontrolláljuk és a kialakuló feszültséget mérjük. A rendszerrel a legpontosabb DMA mérések elvégzése valósítható meg, továbbá számos további tesztre is, ideértve a:
- kúszást és recovery-t,
- a stressz relaxációját,
- a stressz összefüggéseket,
- a feszültségi sebességi összefüggéseket,
- az „iso-stain”, az „iso-force”,
- a fáradásos méréseket,
- a többhullámú, tetszőleges hullámformát
- és a dielektrikus termikus elemzést.

A szilárdanyag elemzési technikák ilyen széles skálájával az RSA-G2 egyedülálló eszköz a kutatás-fejlesztési területeken, de kiemelkedően hatékony eszköz a minőségbiztosításban is. A jelenleg elérhető modell a kettős fejjel rendelkező rendszerek negyedik generációját képviseli. Az új elősegített konvekciós kemence (FCO, Forced Convection Oven) precíz és pontos hőmérsékletszabályozást biztosít, illetve speciális geometriája révén a legváltozatosabb minták befogadására is képes. A kemence alkalmas a befogófejek széles választékának alkalmazásához.
Ezenkívül az RSA-G2 elérhető DETA (vagy Dielectric Thermal Analyzer) kialakításban, önálló készülékként, vagy szimultán feladatokhoz is.

 • Termék leírása

  • RSA-G2 kialakítása:

   Az RSA-G2 kettős fejjel rendelkező szilárdanyag-analizátor lelke a nagy teljesítményű hajtómotor és az egyedülálló átalakító. A minta deformációjáért az alul található közvetlen meghajtású DC-Servo motor felel, amely a legújabb elektronikus DSP vezérléssel rendelkezik. A mintában keletkező erő mérését a felül található, szabadalmaztatott Force Rebalance Transducer (FRT) méri. Az RSA-G2 FRT tartalmaz egy nagyon érzékeny helyzetérzékelőt és egy lineáris motort hőmérséklet-kompenzált ritkaföldfém mágnesekkel, a legpontosabb erőmérés érdekében. Az FRT közvetlenül méri a mintaerőt attól az áramtól, amely a jeladó lineáris motorjának meghajtásához szükséges a nulla helyzet fenntartása érdekében. Mind a meghajtómotor, mind az átalakító precíziós légcsapágyakat tartalmaz a lineáris mozgás merev és súrlódásmentes támogatásához, valamint a fokozott erőérzékenységhez. A független erőmérés kiküszöböli a motor súrlódásából, tehetetlenségéből adódó torzító hatást, és a rendelkezésre álló legtisztább erőmérést eredményezi. Az RSA-G2 jelátalakítót lineáris csúszó- és léptetőmotor rögzíti a műszerkerethez, lehetővé téve a független függőleges pozícionálást 0,1 mikronos pontossággal. A független átalakító pozícionálásának előnyei:

   • A mérőfejek felszerelésének és a minta beillesztésének egyszerűsége
   • A minta tágulásának / összehúzódásának kompenzálása a kísérletek során
   • További vizsgálati lehetőségek nagy deformációkhoz, például húzóerőtesztek a minták meghibásodásig történő kiviteléhez.

    

   Az RSA-G2 hőmérsékletének és a minta környezetének szabályozását az új Forced Convection Oven, FCO biztosítja alapesetben. Az FCO egy levegő / N2 gázkonvekciós kemence, amelyet az optimális hőmérsékleti stabilitás, a rendkívül gyors melegítés és hűtés, valamint a könnyű használat érdekében terveztek. A működtetési tartomány: a-150-600 ° C melyhez maximális 60 ° C / perc felfűtés érhető el. A -150 ° C-os minimális hőmérséklet eléréséhez opcionális, külső folyékony nitrogén-hűtő rendszer szükséges. Alternatív megoldásként opcionális mechanikus hűtés lehetséges, amellyel elérhető a -80°C is. A kiváló hőmérsékleti stabilitás eléréséhez két fűtőelem került beépítésre. Az FCO felszerelhető a műszerváz mindkét oldalára, és alapfelszereltségébe tartozik a hosszú élettartamú belső LED-lámpa és a betekintő ablak.

   Az FCO felszerelhető egy opcionális betekintő kamerával is. A kamera világítása és fókuszának szabályozása a TRIOS vezérlő szoftverből lehetséges. A mérések során valós idejű képek jelennek meg a szoftverben, és a képekhez adatpontok rendelhetőek, tárolhatóak a későbbi megtekintéshez.

    

   A készülék vezérlése a számítógépes TRIOS szoftveren kívül lehetséges az integrált érintőképernyőn át is. Ez a grafikus felület egyszerű használatot tesz lehetővé. Interaktív tevékenységeket, például befogórendszer null pont állítását, a minta beillesztésének ellenőrzését, a standby hőmérséklet elérésének kezdeményezését is irányíthatjuk a kijelzőről. A kijelzőn megjeleníthetők a készülék állapotának és a és vizsgálatnak az információi, például a hőmérséklet, a rés, az erő és a motor helyzete. Az érintőképernyő könnyű hozzáférést biztosít a műszer beállításaihoz és a diagnosztikai jelentésekhez is.

    

   A legfontosabb alkalmazási területek:

   vegyipar, műanyagipar

   autóipar

   elektronikaiipar

   anyagtudomány

 • Letöltések

Vajnai Zsolt

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.