Corona Veo korona kisüléses detektor - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

Corona Veo korona kisüléses detektor

A töltött aeroszol Corona CAD 2005 óta kereskedelmi forgalomban lévő univerzális folyadékkromatográfiás detektor, amely a kémiai szerkezettől független, nagyérzékenységű válaszjelet ad közepesen illékony és nemillékony vegyületek esetén. A detektálhatóságnak nem feltétele a vegyület ionizációs képessége (tömegspektrométer), a kromofór csoport megléte (UV detektor), vagy a megfelelően nagy koncentráció és izokratikus elúció (RI, ELS detektorok).

 • Termék leírása

  • A Corona CAD első fejlesztési lépése az UHPLC technika térnyerésére adott válasz a Corona ultra RS bevezetése. Ennek a detektornak a megfelelő érzékenysége és áramlási sebességtartománya lehetővé teszi kapcsolását az ultranagynyomású rendszerekhez.

   A 2013 tavaszán bemutatott Corona Veo (veo=látok, spanyol) nyolc év tapasztalatának összesítése, egy kiemelkedően érzékeny detektor, amely a kiterjesztett áramlási sebességtartományának köszönhetően kapcsolható hagyományos (HPLC), ultranagynyomású (UHPLC) vagy mikró folyadékkromatográfiás (µ-LC) rendszerekhez egyaránt.

   A Corona Veo kémiai szerkezettől független megbízható és nagyérzékenységű válaszjelet ad a nanogramm alatti koncentráció-tartományban. Teljes körűen kompatibilis a gradiens elúcióval és a tömegspektrometriás gyakorlathoz hasonlóan illékony pufferek alkalmazása szükséges.

   A működési elv: porlasztás-töltéstranszfer-elektromos töltések mérése

   A töltött aeroszol detektor esetén a mért jel közvetlenül arányos a mintában lévő mérendő vegyület mennyiségével. Az analitikai jel az elektromos töltés méréséből származik. Ez a technika minden elektromos töltést tartalmazó részecskét detektál, azokat is, amelyek nem ionizálhatóak vagy nem rendelkeznek kromofór csoporttal. Az eredmény a kémiai szerkezettől független pontos és megbízható adat.

   A töltött aeroszol detektorban első lépésként megtörténik az analitikai oszlopról kilépő eluens elporlasztása. A túl nagy eluens cseppek a hulladékgyűjtőbe kerülnek. A kiválasztott, megfelelő méreteloszlású cseppek a szárítócsőben, az eluens elpárologtatása után, részecskékké alakulnak.

   Ezek a részecskék a reakciótérben ütköznek a korona kisüléssel ionizált nitrogén gázzal. Az ütközés során a töltés átkerül az ionizált gázról a részecskékre. Az el nem reagált ionizált gázt csapdázzák, a töltött részecskéket pedig egy nagyérzékenységű elektrométer detektálja.

   A detektorjel közvetlenül arányos a detektorba kerülő mérendő vegyület mennyiségével. Az analitikai oszlopról eluálódó anyagmennyiség növekedése a részecskék méretének növekedését eredményezi. A nagyobb részecskék több töltést tudnak felvenni, így nagyobb lesz a detektorjel is. Amennyiben a mérendő vegyület részecskéket képez (nem párolog el a szárítócsőben), úgy a töltött aeroszol detektorral megmérhető, függetlenül annak kémiai szerkezetétől.

   A Corona Veo kapcsolható bármely folyadékkromatográfhoz és szoftverhez

   A Corona Veo detektor fejlesztésénél figyelembe vették, hogy bármely kereskedelemben kapható HPLC vagy UHPLC rendszerhez illeszthető legyen. A moduláris kivitel és a robusztus konstrukció lehetővé teszi, hogy a detektor bárhol elhelyezhető a folyadékromatográfiás tornyon belül. Az adatok kiértékeléséhez alkalmazhatók a Thermo Scientific Chromeleon, ChemStation, EZChrom, OpenLab és Empower 2 és 3 szoftverek

   A Thermo Scientific Dionex UltiMate 3000 LC rendszerhez kapcsolva, akár kalibráló standardok használata nélkül is, megadhatóak a közelítő relatív koncentrációk. A rendszerhez bármikor kapcsolható UV detektor vagy tömegspektrométer, így egyetlen kromatográfiás futtatás átfogó tájékoztatást ad a mérendő mintáról.

   Az új bioinert 1/32” kapilláris Thermo Scientific Dionex Viper Fingertight csatlakozó rendszerek holtérfogatmentes csatlakozást biztosítanak bármely oszlop esetén, 1250 bar nyomásértékig.

   Széleskörű alkalmazhatóság az egyszerű ionoktól a fehérjékig különböző mátrixokban

   A Corona Veo ideálisan egyszerű detektor, amely megbízható eredményeket ad bonyolult optimálás nélkül is az analizálandó vegyületek igen széles körére.

   A Lipidek, ide értve a zsírokat és olajokat, igen eltérő kémiai szerkezettel rendelkeznek és gyakori összetevőjük, vagy akár szennyezőjük számos terméknek. Többségük nem tartalmaz kromofór csoportot, így kimutatásuk a hagyományos detektálási módszerekkel nehézkes. Mivel a töltött aeroszol detektornál a jel független a kémiai szerkezettől, így a lipidek elemzésénél célszerű ennek a technikának a választása.

   A gyógyszerformuláció optimálása a fejlesztési folyamat fontos lépése. Az ionizálható funkciós csoporttal rendelkező aktív gyógyszerhatóanyag esetén a sóképződés felhasználható számos fizikai-kémiai tulajdonság javítására, mint például a vízoldhatóság, higroszkóposság, az oldat kémhatása, olvadáspont, kémiai stabilitás, kristályosodás. Az aktív komponens, az ellenion és a nyomnyi mennyiségű szennyezők elemzését előírás rögzíti. Ezek egyidejű mérésére ad lehetőséget a Corona Veo és az Acclaim Trinity P1 oszlop alkalmazása.

   Ipari vizek, kazánvizek vízkőmentesítésére poliakrilsavat alkalmaznak. A poliakrilsav egy vízben oldódó és a környezetre ártalmas polimer. A poliakrilsav gyenge kromofór csoportot tartalmaz, így 200 nm-en UV detektorral csak tömény oldatok mérhetőek. A Corona Veo segítségével közvetlenül, származékképzés nélkül 10 µg/l alatti koncentrációrtékek is kimutathatók.

   A szénhidrátok kimutatása UV detektorral általában csak származékképzés után lehetséges, mivel nem tartalmaznak kromofór csoportot. Az RI detektor használta esetén nyomnyi mennyiségek nem detektálhatóak és csak izokratikus elúció alkalmazható. A szénhidrátok egyszerűen és gyorsan elemezhetőek HILIC módszerrel és Corona Veo detektorral.

 • Letöltések

Dr. Kóréh Orsolya

Csoportvezető

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.