OLYMPUS CX43 - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

OLYMPUS CX43

A CX43 mikroszkópok kényelmes rutin mikroszkópos vizsgálatokat tesznek lehetővé még hosszú időtartamon keresztül is. A mikroszkóp váz a felhasználó kezéhez igazodik, a kezelő gombok elhelyezkedése maximalizálja az ergonómiát, ami javítja a hatékonyságot. A felhasználó gyorsan, egy kézzel képes behelyezni a mintát, mialatt a másik kéz minimális mozgásával beállítja a fókuszt és a tárgyasztal pozícióját. A mikroszkóp opcionális kamera porttal is rendelkezik a digitális képalkotáshoz.

 • Termék leírása

  • Egyenletes megvilágítás kiegyensúlyozott színhőmérséklettel

   A CX LED megvilágítás színhőmérséklete napfénynek megfelelő körülményeket biztosít, ezáltal a minták saját természetes színeikben tekinthetőek meg. A színhőmérséklet kiegyensúlyozott minden fényerő mellett, így a felhasználóknak nem kell időt pazarolniuk a beállításokra a fényerő állítását követően. A beépített LED-ek várható élettartama hosszú, 60.000 óra, ami segít alacsonyan tartani a költségeket, miközben a fényintenzitás állandó marad teljes élettartama során.

   Kiváló optikai teljesítmény a sík képekért

   A mikroszkóp szett Plan Achromat objektíveket tartalmaz, amelyek tiszta, a teljes látómezőben sík képeket biztosítanak. E révén a felhasználó tisztán, egyenletes megvilágítás mellett láthatja a mintákata rutin mikroszkópos vizsgálatok során.

   Válassza ki és állítsa be a kontraszt mértékét

   A felhasználók megőrizhetik a kedvenc kontraszt-beállításukat az apertúra diafragma rögzítése révén, így akkor is megtartja az optimális beállítást, ha véletlenül hozzáérnek a tárgylemezek cseréje során.

   Nagyításváltás a kondenzor állítása nélkül

   A felhasználók a kondenzor fedőlencse állítása nélkül válthatnak a nagyítások között a 4x 100xobjektív nagyítások között. A 2x objektív nagyítás szintén elérhető, egyszerűen forgassa be az objektívet, valamint a kondenzor tárcsát a 2x pozícióra.

   Egyszerű fluoreszcencia

   A fluoreszcens vizsgálat egyszerű és könnyű. Csupán csatlakoztassa a kompakt fluoreszcens megvilágító egységet a mikroszkóp vázhoz a fluoreszcens vizsgálathoz. A LED fényforrás előcentrált és az átmenőfényű megvilágítás leválasztásra kerül a kondenzor tárcsa FL pozícióba történő forgatása révén. Ez csökkenti a háttér zajt a fluoreszcens képen, amely a kondenzor fedőlencséjéről érkező fény esetleges mintára vetülése miatt jelentkezhet.

   Egykezes minta behelyezés

   A minta gyorsan behelyezhető és eltávolítható egy kézzel. A mintabefogó kis mértékben nyílik és stabilan tartja a mintát a vizsgálat során. A sokoldalú mintabefogó különböző fajta tárgylemezeket képes fogadni, beleértve a hemocitométert is.

   Sima nagyításváltás

   Az alacsonyan elhelyezett objektívrevolver segítségével gyorsan, a kar minimális mozgatásával lehet fókuszálni és váltani a nagyítások között, amely révén nagyban javul a hatékonyság a hosszú időtartamú felhasználás mellett.

   Ötpozíciós objektívrevolver

   A további rugalmasság érdekében az objektívrevolver akár öt objektív fogadására is alkalmas. Az általános objektívek mellett a felhasználó választhat 2x objektívet a nagyobb területű átnézeti képekhez, vagy fáziskontraszt objektíveket. E nagy munkatávolságú objektívek segítenek abban, hogy a minták ne sérüljenek.

   Ergonomikusan elhelyezett fókuszáló gomb

   Az alacsonyan elhelyezett fókuszáló gomb segítségével a felhasználók kézfeje és alkarja az asztalon pihenhet a vizsgálatok során, ami kényelmessé teszi a használatot. A fókuszhatároló segít megakadályozni, hogy a minta véletlenül ütközzön az objektívvel a nagy nagyítású vizsgálatok során.

   Ergonomikus tárgyasztal és okulár pozíció

   Az alacsonyan elhelyezett tárgyasztal úgy lett kialakítva, hogy növelje a kényelmet és csökkentse a kifáradás mértékét. A tárgyasztal felszíne jól látható szemmagasságból, amely révén a minta kényelmesen beállítható és ellenőrizhető a tárgyasztalon. A tárgyasztal mozgató gombja egy könnyű érintéssel vezérelhető és egyidejűleg állítható a fókuszáló gombbal, mivel közel helyezkednek el egymáshoz.

   Mintatartók, amelyek illeszkednek az Ön vizsgálati stílusához

   A tárgyasztal kiegészítők javítják a hatékonyságot, ha a felhasználónak nagyszámú mintát kell vizsgálnia. A mintatartó lappal a minta egy ujjal, szabadon mozgatható a lapon és pontosan pozícionálható tárgyasztal mozgató gombbal. A kettős mintabefogó egy nagy tárgylemez vagy két standard tárgylemez egyidejű befogására alkalmas.

   Egyszerű fluoreszcens vizsgálat

   A fluoreszcens vizsgálati mód egyszerűen beállítható a standard konfiguráció esetében, mialatt a szemmagasság változatlan marad, azonos kényelmet biztosítva, mint ami a többi vizsgálati mód esetében elérhető. Egyszerűen csatlakoztassa a kompakt fluoreszcens megvilágító egységet a mikroszkóp váz hátuljához.

   Sokoldalú alkalmazás

   Az univerzális kondenzor a vizsgálati módok széles választékát támogatja és készen áll a jövőbeli továbbfejlesztésekre. Az ötpozíciós objektívrevolverrel kombinálva többféle alkalmazási mód lefedhető egyetlen mikroszkóp vázzal.

 • Letöltések

Olympus kereskedelmi képviselet

Kereskedelmi képviselet

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.