LV200 lumineszcens képalkotó mikroszkóp rendszer - Unicam Magyarország Kft.
Szechenyi
Címünk: Budapest, Kőszeg u. 27 Tel: 1-2215536 Fax: 1-2215543 E-mail: unicam@unicam.hu

LV200 lumineszcens képalkotó mikroszkóp rendszer

Az LV200-at különös gondossággal tervezték a sejtek hosszú távú biolumineszcencia vizsgálatához. A teljesen új optikai kialakítás drámaian növeli az érzékenységet, és lehetővé teszi a fényérzékeny sejtek és a lumineszcencia próbák részletes vizsgálatát nagy nagyítás mellett. A hőmérséklet-szabályozás, a páratartalom és a gázáramlás beépített rendszere a megfigyelt időszak alatt egészséges állapotban tartja a tenyésztett sejteket vagy szöveti szeleteket, az egyedi fénybiztos kamra pedig megóvja a mintát és az optikát minden külső fénytől.

 • Termék leírása

  • Sejt-barát képalkotás

   A lumineszcencia a mintából származik, és nem toxikus a sejtekre. Nincs olyan háttérzaj vagy autofluoreszcencia, amely miatt aggódni kellene. Ezért a lumineszcencia a megfelelő fény az élő sejtek képalkotására.

    

   Fejlett Biolumineszcens Mikroszkópia

   A lumineszcencia számos potenciális előnnyel jár a fluoreszcenciával szemben, beleértve a jobb jel-háttér arányt a háttér emisszió hiánya, valamint a fototoxicitás, illetve a fotoszennyezés hiánya miatt, ezáltal ideális az élő sejtrendszerek hosszú távú változásainak kvantitatív követésére. A lumineszcencia megfigyelését korábban számos technikai kihívás gátolta. A LUMINOVIEW LV200-ban az Olympus sikeresen kifejlesztett egy lumineszcens mikroszkóp-rendszert, amely legyőzi ezeket a kihívásokat, és elsőként hasznosítja a biolumineszcencia képalkotás képességét egy kulcsrakész, kereskedelmi forgalomban elérhető rendszerben.

    

   A fluoreszcencia korlátainak leküzdése

   A fluoreszcens mikroszkópiának és a kapcsolódó technikáknak számos előnye van, de számos korláttal is bírnak. A biolumineszcens képalkotás képes leküzdeni ezeket a korlátokat. Az új Olympus LV200 egyedi optikai kialakítása révén egyesíti a fluoreszcencia és a biolumineszcencia előnyeit egy olyan rendszer létrehozása érdekében, amely képes fényes, nagy felbontású képek készítésére

    

   Fluoreszcencia

   A fluoreszcens emisszió általában rövid élettartamú és fényes, továbbá a gerjesztéshez specifikus fény hullámhosszra van szükség. Ennek eredményeként erre a megvilágításra szükség van a képalkotáskor, ami azt jelenti, hogy az optikai rendszernek képesnek kell lennie arra, hogy erős és teljesen szabályozható gerjesztő fényt engedjen át egy adott hullámhosszon, e mellett pedig az emittált fényt más hullámhosszon juttassa el a felhasználó szemébe és / vagy a kamerába. Ezen viszonylag összetett optikai követelmények ellenére a fluoreszcencia technikák virágoznak és sok kutatási területen tesznek lehetővé úttörő felfedezéseket.

   Biolumineszcens képalkotás

   A lumineszcencia-emisszió élettartama változó és gyakran meglehetősen gyenge, de a háttér vagy a fluoreszcencia hiánya miatt nagy a jel-zaj arány (S / N). Ez a lumineszcenciát ideálissá teszi azokban az alkalmazásokban, ahol erős autofluoreszcencia mutatkozik, például egész állat leképezéskor vagy olyan mintákban, amelyek vegyi könyvtárakból származó különféle vegyületeket tartalmaznak. Az in vivo képalkotó rendszerek és a mikroplate lumineszcencia olvasók nagy sikerrel működnek ezeken a területeken

   Nagy Jel/Zaj arány fotofakítás / fototixicitás nélkül

   A biolumineszcencia képalkotásnak nagy előnyei vannak a fluoreszcencia képalkotáshoz képest, mivel a magas jel / zaj arányt ötvözi nem fotofakító / fototoxikus hatásokkal. További előny, hogy csak az életképes sejtek bocsátanak ki lumineszcencia jeleket, mivel a kibocsátás csak működő anyagcserével lehetséges. Ennek eredményeként a biolumineszcens mérések ideálisak az érzékeny élő sejtekhez, az ilyen mérés abszolút és közvetlenül kvantitatív jellegű. Ezek az előnyök már nem korlátozódnak a makró képalkotásra és a durva mérésre, hanem alkalmazhatók a nagy felbontású mikroszkópiára is.

    

   Kiváló minőségű képek

   Az Olympus kifejlesztette az LV200 LUMINOVIEW biolumineszcens képalkotó rendszert, amely hihetetlenül részletes képeket biztosít hagyományos CCD kamera technikával, nem igényel speciális fotondetektorokat. Ennek megfelelően a rendszer optikai tervezése során kiemelt fontosságú szempont volt a maximális fénygyűjtési hatékonyság – ami nélkülözhetetlen szempont, mivel alacsony az emittált fény intenzitása.

    

   Optimalizált fényút

   Az objektum és a kamera közötti fényút egyenes és a lehető legrövidebb annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fény érje el a CCD chipet. Nincs szükség további tükrökre, szűrőkre vagy lencsékre, amelyek fényt vesznek fel, és tovább csökkentik a jel intenzitását. Ezenkívül a tubuslencsét rendkívül nagy numerikus apertúrával (NA) tervezték, amely hatalmas fénygyűjtő-képesség ill. érzékeny növekedést biztosít a hagyományos mikroszkóp optikához képest. Ennek eredményeként az LV200 sokszorosan magasabb jelkimenetet produkál, mint a hagyományos rendszerek, és ezért használható hagyományos CCD vagy EM-CCD kamerákkal. Az LV200 különféle nagyításokat használhat 0.8x-tól 20x-ig, tiszta képalkotást lehetővé téve széles nagyítási tartományban a nagyobb agyszeletektől egészen az egyedi sejtekig.

    

   Nagyobb felbontású képalkotás

   Ezek az egyedülálló optikai tulajdonságok biztosítják a tökéletes egysejt-felbontást, amely korábban nem volt lehetséges lumineszcencia képalkotás alkalmazásával. Ezek a fejlesztések – a rendelkezésre álló lumineszcens próbák számával együtt – ígéretet jelentenek arra, hogy a mikroszkóp képalkotást más szintre fogják emelni. Ezek a tulajdonságok lehetővé teszik továbbá a kiváló térbeli felbontást is, így az erős jelhez közeli gyenge jelek is nagyon könnyen megkülönböztethetők, ami egy luminométer használatával nem lehetséges

    

   Hagyományos laboratóriumi környezetben használható

   Az LV200 fényszigetelő burkolata megóvja a mintákat és az optikát a külső fénytől, továbbá lehetővé teszi a mikroszkóp hagyományos környezeti fényviszonyok mellett történő használatát a laboratóriumban. Nagyon hosszú expozíciós időt igénylő alkalmazások vagy minták esetén előfordulhat, hogy a mikroszkópot gyenge megvilágítású helyiségbe kell helyezni.

    

   A jelenlegi képalkotási képességek kibővítése

   A lumineszcens fény detektálására optimalizált optikai alkatrészekkel az LV200-at tovább fejlesztik, hogy még szélesebb körű kutatási követelményeknek feleljen meg. Beépített gerjesztő és emissziós szűrőtárcsával rendelkezik a kétszínű lumineszcencia és az átmenőfényű fluoreszcens képalkotásának lehetővé tétele érdekében. Szabványos világoslátóterű és fáziskontraszt-elemekkel a minta célterületei könnyen megtalálhatók, mielőtt a lumineszcencia detektálásra kapcsolnának. Ezért lumineszcens és fluoreszcens rétegek is készíthetők a világoslátóterű képeken, ami lehetővé teszi olyan lokalizációs és kolokalizációs méréseket, amelyekre korábban nem volt lehetőség.

    

   Inkubáció

   Mivel a rendszer immár képes hosszabb időtartamú képalkotásra, fontos, hogy a mintákat a képalkotó kísérlet teljes ideje alatt a tárgyasztalon lehessen hagyni. Az LV200 úgy lett megtervezve, hogy a mintákat rendkívül pontos környezeti kamrába lehessen helyezni, amely független hőmérsékletszabályozással rendelkezik a tárgyasztal, az inkubációs kamra, a felső fedél és az objektív számára. Ezenkívül víztartály biztosítja a helyes páratartalom fenntartását, míg a CO2-áramlás szabályozása pedig lehetővé teszi a pH stabilitását. Az ilyen környezeti paraméter-szabályozás lehetővé teszi a minták folyamatos megfigyelését napokon vagy akár heteken át, anélkül, hogy a mintát mozgatni kellene a mikroszkóp és egy külső inkubációs kamra között.
 • Letöltések

Vida László Krisztián

Kereskedelmi képviselő

Amennyiben további kérdése van a termékkel kapcsolatban, vagy ajánlatot szeretne kérni, kérjük keresse kollégánkat.